Güzelleşmek uğruna yapılan hatalar

Güncelleme Tarihi:

Güzelleşmek uğruna yapılan hatalar
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 14:31

Güzellik her kadının arzuladığı bir görüntüdür. Bunun içinde türlü bakım kremleri, maskeler, güzellik salonları ve makyaj hilelerine başvururlar. Bazen bu başvurulan yöntemler güzelleştirmek yerine tam aksi etki yapar ve cilde zarar verir.

Haberin Devamı

Hemen her gün televizyonlarda, internette ya da gazetelerde zayıflama konusunda bir çok rejim önerisi bulunduğunu belirten uzmanlar, bu rejim önerilerinin herkeste aynı başarıyı sağlamayacağı konusunda uyarıyor. Çünkü bilinçli zayıflama önerileri, kişiye özel beslenme tablosu oluşturulmadan yanıt vermez ve konunun uzmanı bir doktor tarafından planlanarak takip edilmelidir. 

İşte güzelleşmek uğruna yapılan hatalar ...

1 - MAKYAJI SİLMEDEN YATMAK

Makyajlı uzun bir günün ardından, yatağa girmeye hazırlanırken yapmanız gereken tek bir şey var; makyajlı yüzü temizleme. Makyajlı yüz ile yattığınızda yüzünüz kimyasal maddeleri derinizde toplar, yüzünüzdeki enzimlerin içine girmeye hak kazanır. Bu olayda yüzünüzün erkenden sarkmalara yol açıp, erkenden yaşlanacağınızın belirleyicisidir.

Haberin Devamı

 2 - ÜNLÜLERE BENZEMEK İÇİN BOTOKS YA DA DOLGU YAPTIRMAK

Güzelleşmek uğruna yapılan hatalar

Botoks ve dolgu işlemleri kesinlikle konusunda uzman hekimlerin yer aldığı bir merkezde ve yüzün anatomisine uygun olarak yapılmalıdır. Bilinçsizce ve yetkisiz kişilerce yapılan uygulamalar sonucunda, beklentinin dışında şaşırmış, donmuş ya da mimiksiz ve doğal olmayan bir görünüm kazanmak, sizi son derece mutsuz edebilir. Doğal, güzel ve estetik bir görünüm için kişi, her zaman kendi yüz tipine uygun tercihlerde bulunmalıdır. Yani sadece bir ünlüye benzemek için botoks yaptırılmamalıdır. 

 3 - ÖNERİ ÜZERİNE ÜRÜN KULLANMAK

Kadınlar, cilt kuru olduğu takdirde, her türlü nemlendiriciyi kullanabileceğini zanneder ve yanılırlar. Nemlendirici hem cilt tipimize uymalı hem de kendi isteğimizi karşılamalıdır. Öneri üzerine krem veya nemlendirici kullanılması sakıncalıdır. Cildinizden çok kuru veya çok yağlı diye şikâyetçiyseniz, Dermatolog yardımı almalısınız.

4 - ÖNCELİK DÜŞÜK FİYAT OLMASIN

Güzelleşmek uğruna yapılan hatalar

Haberin Devamı

Estetik uygulamalar yaptırırken maliyet önemlidir ancak bu birinci kriter olmamalıdır. Ucuzluğu uğruna doktor kontrolünden uzak 'merdiven altı' diye nitelenen yerlere gidilmemesi gerekir. Söz konusu yanlış tercih sonucu, güzelleşeyim derken geri dönüşü olmayan hatalara yol açılma riski son derece yüksektir. Unutmayın vücudunuz çok değerlidir. Güzelleşme ya da zayıflama uygulamalarının yapıldığı merkezlerde mutlaka konusunda uzman doktorlar bulunmalıdır.'

5 - BRONZLAŞMA İSTEĞİ

Bazı kadınlar bronz teni yazdan sonra kışın da devam ettirip, solaryum merkezlerinin kapılarını çalıyor. O kapıları çalarken tenine ne zararlar giriyor, bilmiyorlar tabii. Yaz-kış bronz kalan bayanların yaşları ilerledikçe tenlerinin sakladıkları zararlı maddeler, kahverengi benekler olarak olarak kapılarını çalacak.

 

 

BAKMADAN GEÇME!