Grip aşısına ilgi büyük

Güncelleme Tarihi:

Grip aşısına ilgi büyük
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 11:17

Havalar daha soğumadan grip aşına ilgi yoğunlaşmaya başladı. Bazı firmaların iş kaybına uğramamak için topluca grip aşısı almaya çalıştıkları belirtildi.

Konya Eczacı Odası Başkanı Harun Kızılay, her yıl kış aylarında salgınlarla ortaya çıkan, milyonlarca kişiyi yataklara düşüren bulaşıcı bir solunum yolları hastalığı olan gribal enfeksiyona karşı, eylül ayı başında grip aşılarının piyasaya çıktığını söyledi.

Grip aşılarının, bir önceki yıl içinde en çok rastlanan grip virüslerinin türlerine göre hazırlandığını vurgulayan Kızılay, bu bakımdan imal tarihi yeni olan aşıların kullanılmasını, bir önceki yılın aşılarının alınmamasını önerdi.

Grip aşılarının sınırlı üretildiğini ve Türkiye'ye de sınırlı getirildiğini vurgulayan Kızılay, bu yıl yaklaşık 2,5 milyon doz aşının Türkiye'ye girdiğini bildirdi.

Aşıların risk altındaki hastalara kullanılması gerektiğini vurgulayan Harun kızılay, “Grip, küçük çocuklar, astım dahil olmak üzere solunum sistemi hastalığı olanlar, dolaşım sistemi hastalığı (kalp-tansiyon) olanlar, şeker hastaları, böbrek yetmezliği olan hastalar ve bağışıklık sistemi bozuk hastalar ile 65 yaş üstü kişiler için daha büyük bir önem arz etmektedir” dedi.

Firmaların iş kaybına uğramamak için topluca grip aşıları almaya çalıştıkları yönünde eczanelerden bilgiler aldıklarını belirten Kızılay, “Bu şekilde aşı alımı, ihtiyacı olan kişileri zor durumda bırakabilir. En uygun yol, grip aşısı yaptırmak isteyenlerin öncelikle hekime başvurmaları, gerekli ise grip aşısı alarak bu aşıyı yaptırmaları gerekmektedir” görüşünü dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!