Göz altı morluklarından kurtulma yöntemleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Göz altı morluklarından kurtulma yöntemleri nelerdir
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 17:13

Genetik faktörler, yaşam tarzı ve yaşa bağlı olarak oluşan gözaltı morluklarının oluşumunun en önemli sebepleri aşırı tuz tüketimi, stres, yorgunluk ve uykusuzluktur. Gözaltı morluklarından kurtulmak isterken kapatıcı, krem gibi birçok kimyasal ürünleri kullanırız fakat bunların cildimizi riske attığını unuturuz. Bitkisel yöntemler ise çoğu zaman iyi bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

GÖZALTI MORLUKLARI İÇİN EVDE HAZIRLANABİLECEK DOĞAL YÖNTEMLER

  - İlk olarak  her gün düzenli olarak su içmelisiniz. Su, vücuttaki toksinlerin kolayca dışarı atılmasına yardımcı olur. Cildi gençleştirir ve cilt lekelerinin kaybolmasını sağlar.

  - Sıcak suyu bir kaba koyun ve yüzünüze buhar banyosu yapın. Hem gözaltı morluklarının azaldığını hem de yüzünüzdeki gözeneklerin azaldığını göreceksiniz.

 

  - Göz bölgenize aşırı makyaj yapmaktan kaçının. Böylece cildinizin hava almasını sağlamış olursunuz. Ayrıca sürdüğünüz nemlendirici kremlerin, gözaltlarınızda iyice dağılmış olmasına dikkat edin.

Â- Salatalıkla göz altı morluklarının görünümünü azaltmanız mümkün. Ãœstelik hazırlaması sadece 1-2 dakika sürecektir. Sulu bir salatalığı ince ince dilimleyin ve gözlerinizin üzerine koyun. 15 dakika kadar beklettikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Haberin Devamı

 

 - Patates dilimleri de salatalık dilimleri gibi benzer etkiyi gösterir.Gözlerinizin üzerinde 15 dakika bekletmek zamanla göz altı morluklarını hafifletecektir.

 - Soğuk sallama çay poşetleri de gözlerinizin yorgunluğunu alarak gözaltı morluklarının hafiflemesine yardımcı olur. Çay poşetlerini kullandıktan sonra soğumasını bekleyebilir ya da soğuk suya batırarak kullanabilirsiniz.

 

 - Limon ve domates suyuyla hazırlayacağınız yöntem en etkili çözümlerden biridir. Eşit miktarda limon ve domates suyunu karıştırarak 1 hafta süresince günde 2 kere göz altlarına sürün.

 - Soğuk sütte göz altı morlukları için en kolay çözümlerden biridir. Soğuk süte batırdığınız pamuk parçalarını gözlerinizin üzerine koyup 15-20 dakika kadar bekletin.

Haberin Devamı

GÖZ ALTI MORLUKLARININ HAFİFLEMESİNE YARDIMCI OLACAK ŞEYLER

Â-  SaÄŸlıklı beslenmek.
Â- Yeterli miktarda uyumak.
  -  Gözleri ovuşturmaktan kaçınmak.
  -  Burun tıkanıklığı varsa bunu çözmek.
  -  Yüzü yıkarken çok sıcak su kullanımından kaçınmak (yüzü sıcak suyla yıkamak şişkinliği kötüleştirir ve koyu renk halkaları   belirginleştirebilir).
  - Alkol tüketimini ve tuz tüketimini azaltmak (çok fazla alkol ya da tuz tuz tüketmek su kaybetmenize neden olur ve gözlerinizin şişmesine yol  açar. Bunun sonucunda da halkalar daha da kötüleşir).

 

BAKMADAN GEÇME!