Görünmez tedavi

Güncelleme Tarihi:

Görünmez tedavi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 00:00

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde dişlerdeki estetik bozukluğa, 'diş teli' yerine 'invisalign' adı verilen şeffaf malzemeyle son veriliyor.

Haberin Devamı

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde, çocukluk döneminde başlayan diş bozukluklarının tedavisinde kullanılan ’invisalign’ (şeffaf plak) yöntemi tüm sorunları ortadan kaldırıyor. SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde geçen ağustos ayında uygulanmaya başlanılan ’invisalign’ yönteminde kullanılan şeffaf malzeme ağızda görünmediği için hasta kendisini daha rahat hissediyor. Kimse tedaviyi fark etmediği gibi, hasta da daha rahat konuşuyor ve gülüyor.

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ruhi Nalçacı, ’invisalign’ yönteminin yetişkinlerde ve gençlerde çapraşık dişlerin tedavi sürecinde kullanıldığını belirtti. Yeni tedavi yöntemiyle birlikte diş teli uygulamasının sona ereceğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Nalçacı, diş tellerinin estetik açıdan hoş görünmediğini, pek çok kişinin tedavi boyunca konuşurken ya da gülerken ağzını açmamaya özen gösterdiğini söyledi.

Haberin Devamı

NEREDEYSE GÖRÜNMEZ TEDAVİ

Görünmez tedavi

’Eğri’, ’çapraşık’ ya da ’aralık’ diş gibi pek çok ortodontik problemin tedavisinde kullanılan yöntemin en önemli özelliğinin dişlere takılan malzemenin tamamen şeffaf olması ve neredeyse hiç fark edilmemesi olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Nalçacı, "Diş tedavisi olduğunuzu kimse fark etmiyor. Tedavi sonrasında olduğu kadar tedavi sürecinde de hasta rahat gülebiliyor. Metal ya da keskin kenar içermediğinden kullanımı gayet konforlu ve alerjiye neden olmuyor. Güzel bir gülümseme için ’invisalign’ çok ideal ve rahat bir tedavi yöntemi" diye konuştu.

KALIP PLAKLAR HAZIRLANIYOR


Tedavi sürecinin 9 ile 18 ay arasında değiştiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Nalçacı, "Hastamızın ağız ölçülerini alıyoruz. Bu ölçüler 3 boyutlu olarak bilgisayara aktarılıyor. Ölçüler yurtdışında anlaşmalı firmalara gönderilerek şeffaf diş kalıpları hazırlanıyor. Bu kalıplar hastaya takılarak tedaviye başlanıyor" diye konuştu.

GÖZLE GÖRÜLÜR İYİLEŞMEYİ FARK EDİN


Yrd. Doç. Dr. Nalçacı, 3 boyutlu bilgisayar sistemi sayesinde tedavi öncesi, sırasında ve sonrasında dişteki iyileşmenin yakından takip edilebildiğini kaydetti. Tedavi sonunda dişlerinin nasıl bir görünüm alacağını daha tedavi başlamadan hastanın görme şansı bulunduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Nalçacı, "Bu sistemi üniversitemizde yaklaşık 1 ay önce uygulamaya başladık" dedi.

Haberin Devamı

TEDAVİ MASRAFLARINI DEVLET KARŞILAMIYOR


18 yaş altı hastaların diş tedavi masraflarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılandığını aktaran Yrd. Doç. Dr. Nalçacı, "Hastaya tedavi sürecinde kullanılacak materyaller sağlanmakta. Ancak hasta 18 yaşından büyükse ortodontik tedavi için bir miktar para yatırması gerekiyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!