Genital estetiklerle neler tedavi edilebilir?

Güncelleme Tarihi:

Genital estetiklerle neler tedavi edilebilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 11:41

Genital plastik cerrahisinin tabu olduğu günler geride kaldı. Artık genital bölgesinin görünüşünden memnun olmayan kadınlar, kozmetik jinekolojiye başvurmaktan çekinmiyorlar. Vajinanın sadece dış kısımlarına değil, iç kısımlarına da estetik yaptırabilir veya daraltma da yaptırabilirsiniz. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert, genital yani vajina estetiğiyle hangi sorunlara çare bulabileceğinizi anlatıyor.

Haberin Devamı

LABİOPLASTİ YANİ İÇ DUDAK ESTETİĞİ YAPILIR

“Bu operasyon iç dudak ve nadiren dış dudaklara uygulanır. Genital estetik ameliyatlarının en çok tercih edilenidir. Yapılan işlem genel olarak iç dudakların boyutunu küçülterek dış dudaklardan sarkmasını engeller. Ayrıca aşırı asimetrik iç dudakların düzeltilmesinde de bu ameliyat uygulanır. Bazı kadınların labioplasti ameliyatı olmak istemelerinin sebepleri arasında rahatsızlık, tahriş veya bazı aktivitelerinin kısıtlanması olabilirken çoğu kadın bu ameliyatı labiolarının görünümünden memnun olmadıkları için isterler.”

VAJİNOPLASTİ ESTETİĞİ UYGULANIR

Bu operasyonla vajinadaki fazla dokular alınarak vajinanın iç kısmı ve açıklığı sıkılaştırılır. Daha küçük bir çap uzunluğuna sahip vajinalarda daha etkili bir yöntemdir. Vajinoplasti genel olarak doğum nedeniyle vajina yapısında bozulma yaşamış kadınlara önerilir. Vajina rejuvenasyonu (yeniden yapılandırılması) olarak da bilinir.”

Haberin Devamı

Genital estetiklerle neler tedavi edilebilir

HİMENOPLASTİ ESTETİĞİ YAPILIR

“Bu prosedürde himen yani vajina girişini kapatarak bakireliği simgeleyen ince zar (halk arasında kızlık zarı olarak bilinir), yeniden yapılır. Cinsel birleşme sırasında bu zar yırtılır ve kanayabilir. Himenoplasti çoğunlukla sadece dini ve kültürel sebeplerden yapılsa da kaza ya da travma sonucu bekaretini kaybetmiş olanlar da tercih eder.”

DİĞER VAJİNA ESTETİĞİ UYGULAMALARI NELERDİR?

“Labio majora büyütme ile hastanın başka bir bölgesinden alınan yağ dokusu, dış dudaklara enjekte edilerek buraların dolgunlaşması sağlanır. Vulvar lipoplastide, liposuction yardımıyla pubik tüylerle kaplı kısımdaki yağlar alınarak bu bölgenin şişkinliği azaltılır. G-noktası büyütme ile vajinal orgazmı sağlayan bölge, kollajen gibi maddelerin enjeksiyonuyla büyütülebilir. Bu operasyon kadınlarda cinsel ilişkiden alınan zevki artırır ancak bu etki ortalama 3-4 ay sürer, bu sürenin sonunda enjeksiyon işleminin tekrarlanması gerekir.”

Haberin Devamı

Genital estetiklerle neler tedavi edilebilir

“Son zamanlarda vücudunu genç tutmak ve daha güzel bir görünüme sahip olmak isteyen kadınlar genital estetiğe büyük ilgi göstermeye başladılar. Bu bölgelerde görülen şekil bozuklukları doğuştan oluşabildiği gibi daha sonradan doğum ve kaza gibi sebeplerden de oluşabilir. Genital bölgedeki bu şekil bozuklukları, kadının cinsel hayatını hatta günlük yaşantısını olumsuz yönde etkiliyor, zamanla cinsel ilişkiden soğuma ve anksiyete gibi çok ciddi sorunlara neden olabiliyor. Bu nedenlerle genital bölgeyle ilgili estetik sorunların ihmal edilmeden tedavi edilmesi sağlıklı bir yaşam sürdürmek açısından çok önemlidir.”

Haberin Devamı

Genital estetiklerle neler tedavi edilebilir

Op. Dr. Esra Çabuk Cömert

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!