Gelin görümceye böbreğini verdi

Güncelleme Tarihi:

Gelin görümceye böbreğini verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 11:38

ANTALYA'DA yaşayan 49 yaşındaki Firdevs Çolak, yıllardır böbrek hastası olan görümcesi 46 yaşındaki Fatma Çetin'e böbreğini bağışladı. 1 çocuk annesi olan Fatma Çetin, kendisine ikinci yaşam şansı hediye ettiğini söylediği gelinleri ile artık gelin- görümceden öte kardeş olduklarını belirtirken, Firdevs Çolak, 17 yaşından beri birlikte büyüdüğü görümcesinin tek evladının annesiz büyümesine dayanamayacağını söyledi.

Ankara'da yaşayan Fatma Çetin, 27 yıl önce böbrek hastalığına yakalandı. Hacettepe Hastanesi Nefroloji Servisi'nde yıllarca tedavi gören Çetin'in sağlık durumu her geçen gün kötüye gitti. Antalya'da yaşayan gelinleri Firdevs'in bir gün kendisine, “Akdeniz Üniversitesi'nde çok başarılı organ nakli ameliyatları yapılıyor. Buraya gelin. Testlerimizi yaptıralım. Ben sana böbreğimi veririm” demesi üzerine Antalya'ya taşındıklarını söyleyen Fatma Çetin, “Testleri yaptırdık. Şartlarımızın uygun olduğunu öğrendik. 1 hafta önce nakil oldum” dedi. Çetin, kendisine ikinci yaşam şansı hediye ettiğini söylediği gelinleri ile artık gelin- görümceden öte kardeş olduklarını belirtti.

‘ÇOCUĞUNUN ANNESİZ KALMASINA DAYANAMAZDIM’

Görümcesine böbrek verdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Firdevs Çolak ise, “Benim için bundan daha büyük mutluluk olamazdı. Eşimle 17 yaşında evlendim. Fatma ile kardeş gibi büyüdük. Çocukluğumuz ve gençliğimiz birbirimizin acı ve tatlı günlerini paylaşarak geçti. Doğumdan sonra bu hastalığı ortaya çıktı. Tek çocuğu vardı. İkinci kez anne olma olasılığı yoktu. Çocuğunun annesiz kalmasına dayanamazdım. Bu konuda iyice bilinçlendikten sonra hemen gönüllü oldum. Onun çektiği tüm acıları çok iyi biliyorum. Bundan sonraki mutluluğu hepimizin ortak sevinci olacak” diye konuştu.

EŞİ DENİZDE ÖĞRENDİ

Denizci olduğu için eşinin böbrek nakli olduğunu ancak telefonla öğrendiğini söyleyen Mehmet Çetin, “Karadeniz'de gemilerde çalışıyorum. Sefer bittikten sonra dönebildim. Eşimle nakil olduktan sonra ilk kez bir saat önce karşılaştık. Çok mutluyum. Gelinimizle eşim kardeşten öte idiler. Şimdi bu kardeşlikleri adeta tescillendi” dedi.

Nakli gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş da, verici ve alıcı hastaların durumlarının çok iyi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Demirbaş, “Ailesinde böbrek hastası olan herkesi görüşmeye davet ediyoruz. Gelsinler, ülke ekonomisinin diyaliz nedeniyle uğradığı zararı en aza indirelim” diye çağrıda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!