Fotojenik olmanın ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Fotojenik olmanın ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 14:53

Facebook, instagram derken selfie çekmek günlük faaliyetlerimiz arasında sıklıkla yer almaya başlar oldu. Hal böyle olunca daha sık poz vermeye başladık.

Haberin Devamı

 

Fotoğraflarda çok güzel çıkan kişilere herkes imrenerek bakar. Bu insanların fotoğraflarını incelerseniz öncelikli olarak fark edeceğiniz şey rahat görünümleri olacaktır. İlk kural rahat olmak ve moralinizin bozuk olmamasından geçiyor.

Fotojenik olmak artık bir sır değil. Bunun için ilk püf nokta olarak poz vermeyin çünkü poz verirseniz kötü çıkarsınız. Ya da en azından poz vermemiş gibi görünün.

İşte fotojenik olmak için gerekli ipuçları...

1 - Bakışlarınızı odaklayın. Poz verirken gözlerinizi kamera lensinin biraz üzerine odaklayın.

Fotojenik olmanın ipuçları

2 - Sağ veya sol profilinizde; kendinizi en çok nasıl beğeniyorsanız, o taraftan poz vermeye özen gösterin. Cilt lekeleri veya sivilcelere karşı, objektifi biraz geri de tutun. Işık oyunlarıyla da pürüzleriniz görünmeyecektir.

Haberin Devamı

3 - Kameraya doğru biraz eğilin. Bunu yapmanız fotoğrafa daha doğal bir hava katacak, daha ilgi çekici gözükmesini sağlayıp bir boyut ekleyecektir. Bir ceylanınki gibi uzun bir boynunuz olduğunu düşünün ve çenenizi biraz aşağı doğru eğin. Bu sayede kameranın direk olarak burun deliklerinizi görüntülemesini ve iki çeneniz varmış gibi bir görüntü çıkmasını engellemiş olursunuz.

Fotojenik olmanın ipuçları

4 - Fotoğraflarda her şey olduğundan daha abartılı görünür. Bu yüzden kadınlar makyaj yaparken çok dikkatli olmalı. 30 yaşın altındaki bayanlar için biraz maskara ve dudak parlatıcısı; 30 yaş üstü bayanlar için ise kusurları biraz saklamak fotografta güzel çıkmak için yeterli olacaktır.

5 - Eğer özel bir konsept yoksa fotoğraflarda gülümsemeye özen göster. Yıllar sonra baktığında kendini asık suratlı ve mutsuz bir halde görmek istemezsin herhalde değil mi? İşin zor kısmı ise gülümsemenin samimi gözükmesini sağlamak. Çünkü yapmacık bir gülüş hemen kendini belli eder. Poz verirken yıllar sonra kendini görmek istediğin şekilde hayal etmek, gülümsemene yardımcı olabilir. Eğer dişlerinin çirkin olduğunu düşünüyorsan hafif bir tebessüm ile durumu kurtarabilirsin. Yapmacık bir gülüşten uzaklaşmak için püf noktalardan biri de rahat olmak. Endişeli ve gergin bir ruh hali objektifin gözünden kaçmaz. O yüzden de “fotoğraflarda çok çirkin çıkıyorum” gibi bir önyargın varsa bir an önce bu fikri kafandan atman gerek.

Haberin Devamı

Fotojenik olmanın ipuçları

6 - Omuzlarınızı vücudunuza hizalayın ancak kendinizi kasmayın. Daha doğal bir görüntü vermek isterseniz omuzlarınızı hafifçe geride tutabilirsiniz.

 

 

BAKMADAN GEÇME!