Facebook'dan acil kan bulma

Güncelleme Tarihi:

Facebookdan acil kan bulma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2012 16:40

İzmir'de Doğan Grubu Dergi Pazarlama çalışanlarından Murat Duman'ın sosyal paylaşım sitesi facebookta başlattığı uygulama dikkat çekti.

Haberin Devamı

Olası bir durumda, kişilerin ihtiyacı olan kan gurubunu bulmak için zaman karşı yarıştığına dikkat çeken Duman ''Ülkemizde facebook katılımı yüksek, çeşitli guruplar oluşturuluyor ve insanlar bu guruplara üye oluyor. Bu durumdan nasıl faydalanılır diye düşündüm. Aklıma herhangi bir yaralanma durumunda kişilerin istenilen kan gurubunu ararken ne kadar çok zorlandıkları geldi. Bu nedenle bu gurup sayfalarını kurdum." dedi.

Sayfalara olan katılım ve ilginin yüksek olduğunu söyleyen Duman 0 Rh negatif gurubuna üye olanların sayısının fazlalığının dikkat çektiğini anlattı. Duman''Kan gurupları arasında en az bulunan gurup olamasına rağmen, katılan sayısı yüksek. Konu hayati önem taşıdığı için az bulunan kan gurubundaki kişilerin bu nedenle daha fazla katılım gösterdiklerini gözlemledik dedi.

Sayfaların birkaç ay önce kurulmasına karşın şimdiden çok faydalı olduğunu vurgulayan Murat Duman,''Bursa'da Lösemi Hastası olan 15 yaşındaki bir kıza sayfaya üye olan arkadaşlar tarafından iki kez kan sağlandı. İzmir'e gelen kızımız Dokuz Eylül Üniversitesindeki tedavisi sırasında bu kandan faydalandı. Katılımın artmasını diliyor, insanların kendileri için bu sayfaya üye olmalarını bekliyorum'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!