Evli çiftlerin kabusu: Vajinismus

Güncelleme Tarihi:

Evli çiftlerin kabusu: Vajinismus
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 14:10

Vajinismus kişinin aşk kasları adı verilen pelvik kaslarının istem dışı kasılması sonucu cinsel ilişkiye girememesi durumudur. Birçok evli çiftin hayatını kabusa çeviren bu sorunun tedavisini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Esra Çabuk Cömert’e sorduk.

Haberin Devamı

Vajinismus kadınların cinsel yaşamlarında mücadele etmek durumunda kaldığı oldukça yaygın bir sorundur. Türkiye’de her evli 10 kadından birinde görülebilir. Kadınlara ilk cinsel ilişki ile ilgili olarak anlatılan kötü hikayeler, cinselliğin hala büyük bir tabu olarak görülmesi ve genç kızların zihinlerine işlenen olumsuzluklar ne yazık ki vajinismus nedenleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Vajinismus tedavisi için geliştirilen özel teknikler sayesinde artık bu rahatsızlık oldukça kolay bir şekilde tedavi edilebilmekte ve çiftler sağlıklı bir cinsel hayata kavuşmaktadır. Ancak tedavi için kadının tek başına mücadele etmesi yeterli değildir.

Evli çiftlerin kabusu: Vajinismus

Haberin Devamı

TEDAVİYE ÇİFTLERİN BİRLİKTE KATILMASI GEREKİR

Vajinismus sadece kadınların değil, çiftlerin ortak sorundur. Bu nedenle tedavi çiftlere bir arada uygulanmalıdır. Vajinismusun psikolojik nedenleri olabileceği gibi fiziksel nedenleri de olabilir. Bu nedenle öncellikle vajinismus muayenesi yapılarak sorunun neden kaynaklandığı tespit edilir. Ardından vajinismus tedavi yöntemleri arasında hastaya en uygun olanı seçilerek tedavi süreci başlatılır. Vajinismus tedavisinde hastanın sorununa göre çeşitli teknikler uygulanabilir. Bunlar arasında parmak egzersizleri, bilişsel tedavi yöntemleri, vajinismus hipnoterapi yöntemi ve vajinismus cerrahi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Ayrıca erkeklere yönelik vajinismus tedavisi de uygulanmakta olup çiftlerin bu yolda beraber ilerlemeye istekli olmaları ve kadının üzerinde baskı oluşturulmaması çok önemlidir.

Vajinismus şikayeti olan kadınlar cinsel ilişki sırasında vajina girişini bir duvar gibi hissederler. Hastalar arada bir duvar varmış gibi ve sanki penis bir duvara çarpıyormuş gibi hissederler. Ağrı, yırtılma, delinme, parçalanma, yanma ya da sızlama gibi şikayetlerde bulunurlar. Şiddetli bir panik hissi yaşarlar. Bilinci açık olsa da kontrolünü yitirebilir. Panik ile kadınlar kendilerini savunma ve koruma çabası içine girerler. Vajinismus kadının ruhunda ve zihninde biriktirdiklerinin sonucu olan bir hastalıktır. Tüm çiftlerin bilmesi gereken ise vajinismusun %100 tedavi edilebilir bir hastalık olduğudur. Bilişsel, davranışsal ve akupunktur yöntemleri ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Haberin Devamı

Evli çiftlerin kabusu: Vajinismus

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

 

BAKMADAN GEÇME!