Erkek hemşireler iş başında

Güncelleme Tarihi:

Erkek hemşireler iş başında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 17:36

ZONGULDAK Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 12 erkek hemşire, kadın meslektaşlarıyla birlikte görev yapıyor.

Sağlık Bakanlığı'nca ataması yapılan erkek hemşireler, 46 hemşire ve 26 ebenin görev yaptığı Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çalışıyor. Doğum servisi dışındaki birimlerde görevlendirileren erkek hemşireler, kadın meslektaşlarıyla birlikte hastalara hizmet ediyor.

Başhekim Dr. Rüstem Albayrak, hastanelerinde 46 hemşire, 26 ebe ile 12 erkek hemşirenin görev yaptığını belirterek, “Erkek hemşireler ile açıklarımızı gidermeye çalışıyoruz. Bakanlığın bu uygulamasından memnunuz. Erkek hemşireler bayan hemşireler gibi mesleki olarak ilgi ve görgü anlamında aynı eğitimi aldılar. Hizmet verdiğimiz hastalardan bugüne kadar olumsuz bir şikayet almadık. Hastalarımız bu uygulamadan çok memnun” dedi.

Hastanenin acil servisinde görev yapan erkek hemşire 27 yaşındaki Sami Bozbaş, Erzurum'dan Zonguldak'a tayin olduğunu belirterek, “Hastanenin acil servis kısmında göreve başladım. Genelde çocuk hastalarımız oluyor, onlarla ilgileniyoruz. Doktorumuzun verdiği reçetelere göre, hastaların iğnelerini yapıyoruz, tansiyonlarını, ateşlerini ölçüyoruz. Hemşire olmaya karar vermemizin nedeni ise 4 yıllık sağlık meslek lisesi mezunu olmak” diye konuştu.

Diğer erkek hemşireler de, hastalarla çok iyi bir diyalog kurduklarını, gördükleri ilgi karşısında memnun olduklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!