Dövüş sporuna şans vermeniz için 8 neden

Güncelleme Tarihi:

Dövüş sporuna şans vermeniz için 8 neden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 15:21

Formunu korurken savunma tekniklerini de öğrenmek isteyenlerin son yıllarda ilk tercihi dövüş sporları.

Haberin Devamı

Hem formda kalmayı hem de savunma tekniklerini öğrenmeyi sağladığı için dövüş sporları sıkça tercih ediliyor. Bedeni de zihni de aktif şekilde kullanmamıza yarayan bu sporların bilmediğiniz birçok faydası da var. İşte size dövüş sporlarını tercih etmeniz için 8 neden:

1. Dövüş sporları sinirleri kontrol etmek için faydalıdır. Bu spora vakit ayırdığınızda, kullandığınız alet ya da size eşlik eden partnerle yaptığınız hareketlerde sinirli ya da stresli olduğunuz süre boyunca vücudunuzda biriken enerjiyi harcayıp rahatlama sağlarsınız.

2. Bu sporlar daha enerjik hissetmenizi sağlar. Diğer tüm sporlar gibi düzenli olarak yapıldığında enerjiniz ve dayanıklılığınız artacaktır.

Dövüş sporuna şans vermeniz için 8 neden

Haberin Devamı

3. Güvensiz bir durumla karşılaştığınızda kendinizin gücünün farkında olduğunuz için ne yapacağınıza daha kolay karar verebilirsiniz. Bu gibi durumlarda, çoğu zaman üstün taraf olduğunuz için sakin kalıp ortamdan uzaklaşmanız daha kolay olacaktır. Gerçekten kendinizi savunmanız gerektiğinde, bunun için gereken kuvvete sahip olabileceksiniz.

4. Dövüş sporları sayesinde dayanıklılığınız, esnekliğiniz ve çevikliğiniz artar. Bu sporlarda yapılan hareketler sayesinde kaslarınız esner ve sporun doğası gereği zor durumlara karşı daha dayanıklı olursunuz.

Dövüş sporuna şans vermeniz için 8 neden

5. Dövüş sporları güveninizi geliştirmeniz için de birebirdir. Sizden daha güçlü biri ile bile karşılaşsanız, öğrendiğiniz teknikler sayesinde ondan daha üstün olduğunuzu bilecek ve bu nedenle daha güvenli hissedeceksiniz.

6. Farklı kültürleri ve disiplinleri öğrenme şansınız olur. Dövüş sporları çok farklı kültürlerden gelir ve sporla beraber bu kültürleri ve disiplinleri öğrenmeniz de mümkündür. Sporu yapan tarafların birbirine saygısı, iradeyi kontrol etmek, mücadele etme içgüdüsü, hoşgörü gibi yeni kavramlar hayatınıza girebilir ve bu kavramları sadece spor yaparken değil, tüm hayatınıza uygulamaya başlarsınız.

Haberin Devamı

Dövüş sporuna şans vermeniz için 8 neden

7. Kilo almayı önler. Vücudu daha kolay şekle soktuğu ve kasları güçlendirdiği için kilo almanız güçleşecektir.

8. Kalp üzerinde olumlu etkisi vardır ve kılcal damar sayısını arttırır. Kalp hastalıklarına yakalanma riski düşer.

BAKMADAN GEÇME!