Doktoru Yaşar Kemal'in sağlık durumunu açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Doktoru Yaşar Kemalin sağlık durumunu açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 13:17

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, Yaşar Kemal'in sağlık durumuna ilişkin, "Geliş anından bugüne kadar olan süreci değerlendirdiğimizde olumsuz bir gidiş söz konusu değil" dedi.

Haberin Devamı

Karan, hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi süren Yaşar Kemal'in sağlık durumu hakkında gazetecilere bilgi verdi. Yaşar Kemal'in, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritm bozukluğu sebebiyle yoğun bakıma alındığını anımsatan Karan, "Yapay solunum desteği ve diğer ilaç tedavileriyle devam eden bir süreç. Temkinli olmak lazım. Çok hızlı bir değişiklik beklemiyoruz. Temkinli iyimserliğimiz devam ediyor" diye konuştu.

Doktoru Yaşar Kemalin sağlık durumunu açıkladı


Karan, gelecek günlerde daha kısa zamanda daha olumlu neticeler alma umutlarını taşıdıklarını aktardı.

Kemal'in hastaneye gelişinden itibaren olumsuz bir gidişin ortaya çıkmadığını vurgulayan Prof. Dr. Karan, şu bilgileri verdi:

"Değerli edebiyatçımız Yaşar beyin, 14 Ocak'tan bu yana yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam etmekte. Geliş anından bugüne kadar olan süreci değerlendirdiğimizde olumsuz bir gidiş söz konusu değil. Geçen süreçte parametrelerimizde, fizik muayene ve diğer aletlerle cihazlarla takip ettiğimiz bilimsel parametrelerde olumsuz gidişin olmaması bize iyimserliğimizi devam ettiriyor. Tedbiri elden bırakmayacağız."

Bir gazetecinin "Yoğun bakım ünitesindeki hastaların genel durumları nasıl oluyor? Takibi nasıl yapılıyor?" sorusuna Karan, "Yoğun bakım birimlerindeki hastaların normal seyri genelinde günlük, anlık, saatlik takipler yapılmakta. Bunlar da hekimler tarafından anında değerlendirilerek, gerekli tedavi düzenlemeleri yapılmakta. Hasta hakkında net bilgiyi söylemek için 24 saatlik dilimde yani bu yapılan işlemlerin sonunda ve belirli zamanlarda bütün değerlendirmeyi söyleyebiliriz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Doktoru Yaşar Kemalin sağlık durumunu açıkladı

"EN UFAK BİR DEĞİŞİŞKLİĞİ SİZLERLE PAYLAŞACAĞIZ"

Karan, Yaşar Kemal'in sağlık durumu hakkında küçük gelişmeleri basınla paylaşacaklarını ifade ederek, bu konuda spekülasyonlara yer verilmemesini istedi.

Yoğun bakım ünitesinde gereken tedavinin yapıldığını vurgulayan Karan, "Parametrelerimizi sürekli takip ediyoruz, bakıyoruz. Başka parametrelere bakıyoruz, tüm organlar birbiriyle etkilenebilir. Organların fonksiyonlarını izliyoruz. Bunların hiç birinde olumluya bir gidiş yok. Ama böyle ciddi hastalıklarda bir anda öyle başarılı sonuçlar beklenmesi mümkün değil, yavaş yavaş olacaktır. Zaman içerisinde en ufak bir değişiklik olursa sizlerle paylaşacağız. Bu konuda hiç bir tereddüdünüz olmasın."

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, bir gazetecinin, "Öngörünüz var mı? Ne kadar zaman sonra sonuç alınır?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Hayatın gerçeği, yoğun bakım ünitelerindeki hastalarda, hep ilk günlerden itibaren sorumlu hocalarımızda söylemiştir, belirli zaman dilimlerinde 24 saatlik dilimini değerlendiririz. Bu değerlendirmeler günlük olarak değerlendirilir. Doğru tedavi yaptığınızda umutlu olursunuz. Biz umutluyuz doğru tedavi yapılıyor. İşlerin düzgün gitmesiyle görüyoruz. Olumluya gidiş, olumsuza gidiş tabii bunu üzülerek söylüyorum, ne olursa bunu sizlerle anında paylaşacağız."



Haberin Devamı

Doktoru Yaşar Kemalin sağlık durumunu açıkladı

ARA GÜLER DE ZİYARET ETTİ

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler, yazar Yaşar Kemal'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Güler, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nde tedavi gören Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban ile görüştü.

Baban'dan, Yaşar Kemal'in sağlık durumu hakkında bilgi alan Güler, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eşiyle görüştüm ve kendisine 'geçmiş olsun' dileklerimi ilettim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!