Diyetteyken motivasyonunuzu artırmanın ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Diyetteyken motivasyonunuzu artırmanın ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 11:08

Diyette önemli olan devamlılığını sağlayabilmek. Bunun için de motivasyonu yüksek tutmak ve ona göre bir diyet programı izlemek gerekiyor.

Haberin Devamı

Diyet önemli ve dikkatli yönetilmesi gereken bir süreç. Diyet yapan kişilerin diyete motive olması ve diyet yapmayı bırakmaması gerekiyor. Bu nedenle uzmanlar diyet yapanların motivasyonunu artırmak için çeşitli ipuçları sunuyor. Siz de sağlıklı beslenmeyi bir yaşam biçimi haline getirecek önerileri dikkate alırsanız diyet yaparken zorlanmaz ve hedeflerinize kolayca ulaşabilirsiniz. İşte diyetteyken motivasyonunuzu artıracak yöntemler:

1. Kendinizi tanıyın

Kendi bedenini ve sağlığını tanıyanlar kendilerine neyin iyi gelip gelmediğini de bilir ve ona göre bir beslenme programı oluştururlar. Örneğin, sindirim sistemini zorlayan yiyecekler yerine sistemi daha rahat çalıştıran ve lifli yiyecekler tercih etmek diyetinizi keyifle sürdürmenizi sağlar.

Haberin Devamı

Diyetteyken motivasyonunuzu artırmanın ipuçları

2. Hedefe odaklanın

Diyet motivasyonunu artırmak için istediğiniz kiloya odaklanmak ve kendinize gerçekçi hedefler belirlemek diyet sürecini sürdürülebilir kılmanıza yardım eder. 1 ayda 6 kilo vermek yerine 2 kilo vermeyi hedefleyerek küçük ama emin adımlarla yol alabilirsiniz.

3. Ne yediğinizi bir kenara not edin

Rejim süresini daha kolay hale getirmek gün boyu ne yediğinizle doğrudan ilgili. Her gün, gün içerisinde neler tükettiğinizi not ederek tüm yedikleriniz hakkında fikir sahibi olabilir ve beslenme düzeninize neler ekleyip çıkarmanız gerektiğini görebilirsiniz.

Diyetteyken motivasyonunuzu artırmanın ipuçları

4. Yeşil çay için

Metabolizma hızınızı artırmak için günde en az 2 bardak yeşil çay içebilir ve diyetinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Antioksidan etkisine sahip olan yeşil çay ile ayrıca kendinizi diyetteyken daha mutlu hissedebilirsiniz.

5. Egzersize önem verin

Diyet yaparken kendinizi en iyi hissedebileceğiniz şey egzersiz yapmak. Spor hem daha hızlı ve kolay bir şekilde vücudunuzu şekillendirmenize yardımcı olur hem de kendinizi daha enerjik ve zinde hissetmenizi sağlar. Özellikle açık havada yapılan yürüyüşler motivasyonunuzu artırmanıza yardımcı olur.

Haberin Devamı

Diyetteyken motivasyonunuzu artırmanın ipuçları

6. Ara öğünlere ağırlık verin

Aç kalmadan zayıflama yöntemlerinden biri de ara öğünleri beslenme programına dahil etmek. Enerji veren ve besleyici ara öğünler olan kuruyemiş, yoğurt ve muz gibi gıdalarla hem mutlu hissedebilir hem de kendinizi aç hissetmeden kilo verebilirsiniz.

7. Diyetisyene danışın

Profesyonel bir destek almak için diyetisyen kontrolünde kilo vermek en sağlıklı yollar arasında. Haftalık beslenme ve hareket düzeninizi takip eden bir diyetisyenle diyet sürecine daha kolay konsantre olabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!