Dişçi koltuğunda gözlükle film keyfi

Güncelleme Tarihi:

Dişçi koltuğunda gözlükle film keyfi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 00:00

Diş tedavisi sırasında, hastaların rahat vakit geçirebilmesi için geliştirilen gözlük tanıtıldı.

Haberin Devamı

Dentinternational Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden Prof.Dr. Sedat Küçükay, düzenlediği basın toplantısında, ağız ve diş sağlığı konusunda korkunun önüne geçmeyi hedefleyen bilim insanlarının, tedavi sırasında çocuklar ve yetişkinler için gözlük geliştirdiğini söyledi.

DİŞ DOKTORU FOBİSİ YÜKSEK


Küçükay, diş tedavisinin çocukken sevdirilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de eski kuşağın diş hekimi fobisi var. Gözlük sayesinde, bu fobiyi bir nebze de olsa gidermek, korkan kişilerin diş hekimine gitmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Kanal tedavisinde insanlar 3 ay diş hekimine gidip gelirdi. Artık çoğu kanal tedavisini tek seansta yapıyoruz. Ama iki saatimizi alabiliyor. Yani hastayı iki saat ağzı açık şekilde koltukta oturtuyorsunuz. Oyalayacak bir şeye ihtiyaç var. Gözlük hastanın o iki saate tahammül edebilmesine yarıyor. Hem bizim hem de hasta için çok iyi. Çocukluk döneminde evebeynlerimiz tarafından diş hekimlerine götürülebilsek kontrol amaçlı da olsa muayenehaneyi biraz dolaşabilsek, diş ünitelerini gezebilsek belki de daha rahatlıkla dişçi koltuğuna oturabileceğiz. Bunlar olmadığı için yeteri kadar çocuk hekimimiz olmadığı için, diş hekimlerimiz sabır gösteremediği için, çocukların çok da sevmedikleri müdahale olunca ömür boyu beyinde öyle kalıyor."

 

Haberin Devamı

ÇOCUKLARA ÇİZGİ FİLM YETİŞKİNLERE KOMEDİ



Yetişkinlerin yanı sıra çocukların da diş tedavilerinde gözlük kullandıklarını ifade eden Küçükay, "Diş tedavileri sırasında sevdiği çizgi film kahramanlarını, üstelik büyülü bir gözlük içinde görmesi, diş tedavilerinin yapılması sırasında hekime çok yardımcı oluyor. Çocuk da sıkılmıyor ve zorluk çıkarmıyor. Gözlük, hastaları başka bir dünyaya götürüyor. Hastaya bu gözlüğü takıyorsunuz. Film izleyebiliyor. Konser izleyebiliyor" dedi.



Diş tedavisi sırasında gözlük kullanan Ufuk Canga ise "Dişçi koltuğundan biraz korkuyorum. Hele de tedavi esnasında çıkan sesler çok rahatsız ediyor. Bir de uzun süren diş tedavilerinden çok sıkılıyorum. Bu gözlüğü taktığımda sinemada gibiyim. Film seyrederek bu süreyi sıkılmadan, korkmadan geçiriyorum" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!