Çok para harcamadan kendi kendine detoks yapmanın yolları...

Güncelleme Tarihi:

Çok para harcamadan kendi kendine detoks yapmanın yolları...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 10:06

Mevsim geçişlerinde, özellikle kıştan yaza geçerken detoks hem önemli hem de gerekli. Peki detoks tam olarak ne demek? Nasıl detoks yapılır? Günlük programlar halinde satılan soğuk sıkma meyve suları şart mı? Yoksa evde kendi kendimize hazırlayacağımız basit formüllerle de vücudumuzu temizlemek mümkün mü? Tüm bu soruların cevapları için sizi aşağı alalım...

Haberin Devamı

Detoks terimi günümüzde hem vücudu alkol, uyuşturucu ya da diğer zararlı maddelerden arındırmak; hem de diyet ve kilo kaybı için sağlıklı beslenmek anlamında kullanılıyor. Ancak aslında kapsamı çok daha geniş. Hava kirliliğinden egzosa, yiyeceklerimizdeki böcek ilaçlarından, kimyasal maddelere ya da ağır metallere kadar her şeyden kurtulmaktan bahsediyoruz.

Aynı zamanda ruhunuzu da kötü çevresel etkenlerden arındırıp içsel detoksla vücudunuzu desteklemelisiniz.

Bu sayede böbrekleriniz, ve kalın bağırsaklarınız gibi toksin biriken organlarınız arınacak. En başta ağır metaller gibi maddelerden kurtulmak gerek. Sonrasında parazit, mantar gibi organik toksinlerin atımı daha kolay oluyor.

Çok para harcamadan kendi kendine detoks yapmanın yolları...

Haberin Devamı

KİMLER DETOKS YAPMALI?
Peki detoksa ihtiyacınız olduğunu nasıl anlarsınız? Sürekli açıklayamadığınız baş ya da sırt ağrılarınız varsa, her şeyi unutuyorsanız, tırnaklarınız ve saçlarınız sık sık kırılıyorsa, çok sık alerjik reaksiyon gösteriyorsanız, temizlik maddelerindeki, böcek ilaçlarındaki kimyasallara maruz kaldıysanız, diüretik türü ilaçlar içiyorsanız detoksa ihtiyacınız var demektir.

Detoks programınız uzun vadeli ya da kısa süreli olabilir. Kısa süreli detoks programlarının 24 saatlik meyve suyu arınmaları, şelasyon terapisi, kalın bağırsak temizliği ve cilt temizliği gibi örnekleri var.

Uzun vadeli detoks programları ise etten, ağır karbonhidratlardan ve tatlandırıcılardan uzak durmayı, daha fazla sebze, meyve ve sarımsak yemeği, su ve bitki çayı gibi içeçeklerin tüketimini artırmayı, vitamin ve diğer destekleri almayı öngörüyor. Ayrıca Yoga ya da Tai Chi gibi bir egzersiz, homeopati gibi alternatif terapiler, akupunktur, hidroteraği ya da masajla da detoksunuzu destekleyebilirsiniz.

Çok para harcamadan kendi kendine detoks yapmanın yolları...

ÇOK PARA HARCAMADAN DETOKS YAPABİLİR MİYİM?
Evde, çok para harcamadan basit detoks uygulamaları yapabilirsiniz. Ancak detoks ihtiyaçlarınızın belirlenmesi için bir doktora ya da sağlık görevlisine danışmanız daha doğru olacaktır.

Haberin Devamı

Banyo tuzları: Evde yapabileceğiniz en temel detokslardan bir tanesi banyo tuzlarıyla yıkanmak olacak. Sıcak su toksinleri cildin üst yüzeyine gönderecek, su soğudukça cildiniz arınacak. Tuzlar terlemenizi sağlayarak detoksu hızlandırıyor ve kalın bağırsağınızı temizliyor.

Çok para harcamadan kendi kendine detoks yapmanın yolları...

Limonlu su: Limonlu su evde yapabileceğiniz bir başka ucuz ve kolay detoks. Limondaki asit, arınma sürecine katkıda bulunuyor. Sitrik asit yağ üzerinde çamaşır suyu gibi çözücü bir etkiye sahip. Yağ molekülleri limon sayesinde paramparça oluyor.

Elma: Elma detoksu da bir başka yöntem. Üç en fazla dört gün, sadece çiğ ve olgunlaşmış elmalar yiyerek detoks yapmak mümkün. Özellikle organik elmaları tercih edebilirsiniz. Bu detoksta günde en az 6 elma yemeniz gerektiğini de belirtelim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!