Çoğu ağrılarımızın nedeni “cep telefonları”

Güncelleme Tarihi:

Çoğu ağrılarımızın nedeni “cep telefonları”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 09:28

Elektronik cihazların yaşamımızı işgal etmesi gibi bir olayla karşı karşıya olduğumuzu söyleyen Algoloji-Ağrı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, boyun, omuz, sırt egzersizlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Eskiden kronik ağrılar genellikle yaşlı insanlarda daha sık görülürdü ve bu ağrıların nedenleri de kabaca bilinirdi. Şimdilerde baş, boyun, omuz ve hatta bel, bacaklarda ortaya çıkan geçmeyen ağrı yakınmaları daha genç yaşlarda hatta ergen çağlarda bile görülmeye başlamıştır.  Modern yaşam koşulları bizlerin bir yandan yaşamını kolaylaştırıyor diğer yandan bazı sorunları beraberinde getiriyor. Bu sorunların başında, kronik yorgunluk, kronik ağrılar, depresyon gibi rahatsızlıklar gelmektedir.

Çoğu ağrılarımızın nedeni “cep telefonları”

Elektronik cihazların yaşamımızı işgal etmesi gibi bir olayla karşı karşıyayız. Toplu taşıma araçları ile yolculuk ettiğinizde hemen herkesin cep telefonu ile meşgul olduğunu görürsünüz. Akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar, okuma cihazları ve benzerlerinin ekranlarına saatlerce bakmak, küçük klavyelerle yazı yazmaya çalışmak ve bu davranışları saatlerce, günlerce tekrar etmek sizlere “geçmeyen ağrılar”ı hediye edebilir. Bu cihazları kullanırken vücudumuzun garip pozisyonlar aldığının farkına bile varmayız. Sonuçta görme bozuklukları, yaygın adale ağrıları, boyun düzleşmeleri, boyun ağrıları, baş ağrısı ve baş dönmeleri kaçınılmazdır.

Haberin Devamı

Çoğu ağrılarımızın nedeni “cep telefonları”

Özellikle cep telefonuna bakacağız diye başın aşığı doğru sürekli eğik kalması boyundaki küçük eklemleri zorlar, bölge adalelerinin uyumunu bozar. Önceleri boyun düzleşmeleri, boyun ağrıları, baş dönmeleri, bulanık görmeler, kulak çınlamaları gibi sıkıntılı durumlar gerekli önlemleri almaz iseniz ileride tendinitler, servikal disk bozuklukları, boyun fıtığı ve boyun, omuz kireçlenmeleri ve skolyoz benzeri deformiteler şeklinde karşınıza çıkacaktır. Bize genç yaşta hatta ergen yaşlarda baş ağrıları, kol ve bacaklarda ağrı, uyuşma, karıncalanma, uyku bozuklukları gibi yakınmalarla gelenlerin çoğunun nedeni cep telefonu kullanımından kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

Çoğu ağrılarımızın nedeni “cep telefonları”

Bu tür sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız, cep telefonunuza daha az vakit ayırın. Boyun, omuz, sırt egzersizlerini ihmal etmeyin. Büro, ofis gibi bir ortamda çalışıyorsanız cep telefonu yerine masa üstü bilgisayarınızı kullanın. Aynı pozisyonda uzun süre kalmamaya özen gösterin. Eğer ağrı yakınmalarınızın üstesinden bu basit önlemlerle gelemiyorsanız doktorlardan yardım almayı ihmal etmeyin. Ağrı çekenler değerlendirilirken neden olarak cep telefonları ve diğer mobil cihazları kullanıyor olmak da sorgulanması gereken bir durumdur.

Çoğu ağrılarımızın nedeni “cep telefonları”

Haberin Devamı

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

BAKMADAN GEÇME!