Canını seven dürüst olsun

Güncelleme Tarihi:

Canını seven dürüst olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 00:00

Notre Dame Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre yalan söylemeyen kişilerin sağlıklarında gözle görülür oranda bir düzelme meydana geliyor.

Haberin Devamı

"Dürüstlüğün Bilimi" isimli çalışma Amerikan Psikoloji Derneği'nin 120'inci yıllık toplantısında açıklandı. Çalışmaya göre, yaşları 18 ile 71 arasındaki 110 gönüllü 10 hafta boyunca incelendi. Notre Dame Üniversitesi psikoloji profesörü Anita Kelly: gönüllülerin bilerek yalan söylemeyi bıraktıklarını ve bunun sonucunda sağlıklarında ciddi bir gelişme olduğunu belirtti.

 

Gönüllülerin yarısından büyük ve küçük yalanları bırakmaları istenirken, kontrol grubu, özel olarak yalan söylemeye teşvik edildi. Her iki grupta düzenli olarak laboratuvara gelip yalan makinesine girdi. Gruplara sağlıkları ve ilişkileri bakımından değerlendirmeler yapıldı.

 

Yalan söyleme izni verilen gruptakilerin depresyon, anksiyete, boğaz ve baş ağrısı gibi problemleri daha çok yaşadıkları görüldü. Yalan söylemeyen gruptakiler ise daha az fiziksel sorun yaşamaya başladıklarını söyledi.  Ayrıca dürüst olan gruptakilerin kişisel ilişkilerinde ve sosyal yaşamlarında da daha iyi ilişkiler kurduğu tespit edildi.

Haberin Devamı


Araştırmada ABD'lilerin ortalama olarak haftada 11 yalan söylediği de ortaya çıktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!