Estetik burun ameliyatı neden zor bir ameliyattır?

Güncelleme Tarihi:

Estetik burun ameliyatı neden zor bir ameliyattır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 12:32

Birçok kişi burnundan şikâyet eder ve estetik ameliyatı yaptırırlar. Peki, estetik burun ameliyatı neden zor bir ameliyattır?

Haberin Devamı

Estetik burun ameliyatı, genellikle burnunun güzel olmadığını düşünen kişilere uygulanan bir operasyondur. İnsanların psikolojisini kötü etkileyen burun yapısı estetik cerrahlar tarafından yapılan operasyonlar ile düzeltilmektedir. En fazla yapılan estetik ameliyatlar arasında burun küçültme, burun ucu estetiği, burun kaldırma gibi operasyonlar gelmektedir. Bu ameliyatlar arasında yer alan burun ucu estetiği, burun uçunda bulunan kıkırdağa yapılan müdahaledir. Burun ucunda bulunan kıkırdağın alınması ve kemik yapısının değiştirilmesi esas alınmaktadır.

Estetik burun ameliyatı neden zor bir ameliyattır

Burun ameliyatı öncesinde neler yapılmalıdır?

Haberin Devamı

Burun ameliyatı olmadan önce doktor seçimi büyük önem taşımaktadır. Yaklaşık olarak iki saat süren ameliyat ameliyatlarda alanında uzman doktorlar tercih edilmelidir. Sonrasında doktor ile birlikte yüz yapınıza en uygun burun şekli belirlenmelidir. Bu kısımda yüz şekline dikkat edilmezse büyük sorunlar yaşanabilir. Bu yüzden seçim yapacağınız cerrahın iyi bir tasarımcı olması da şart. Ameliyat öncesinde cerrahınızdan sizden önce gerçekleştirdiği operasyonlara dair olan referanslarını mutlaka istemelisiniz. Bu sayede sizin için yapacağı burun hakkında daha iyi bilgiye sahip olacaksınız.

Estetik burun ameliyatı neden zor bir ameliyattır

Burun Ameliyatı riskleri var mıdır ve Ameliyat sonrasında ne yapılmalıdır?

Burun estetiği ameliyatı genel anestezi aldığınız için doğal olarak riskli bir ameliyattır. Ancak komplikasyonlara ve temizliğe önem verildiği sürece hayati tehlikesi azalacaktır. Önemli olan kısım ameliyat sonrası dikkat etmeniz gereken durumlardır. Ameliyat olan kişi burun temizliğine önem vermelidir ameliyattan 48 saat sonra duş alabilirsiniz. Ameliyat bölgenizi saç kuruta makineniz ile kurutabilirsiniz. Burun içerisini ise doktorunuzun verdiği sprey ile düzenli olarak temizlemelisiniz.  Ameliyat sonrasında ki ilk 2 haftada burnunuzdan kırmızımsı bir sıvı gelebilir bu tamamen normal bir durumdur panik yapmayın. Eğer burun çevrenizde morarmalar meydana geliyor ise başınız yukarıya gelecek şekilde uzanabilir ve buz kompleksi yapabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!