Bugün çocuğumu kollarımda tutabiliyorsam...

Güncelleme Tarihi:

Bugün çocuğumu kollarımda tutabiliyorsam...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 00:00

Türkiye bu sabahtan itibaren hurriyet.com.tr'den tıp tarihine geçecek olayı öğrendi; Türkiye'de ilk yüz nakli. Prof. Dr. Ömer Özkan önderliğindeki aynı ekip Türkiye'de ilk kez çift kol nakli yapmıştı. Türkiye'de 2 yıl önce ilk kez çift kol nakli olan Cihan Topal; "Bugün kollarımda kızımı tutabiliyorsam bunu doktorlara borçluyum." dedi.

Haberin Devamı

 

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'dan alınan yüz, bacak ve iki kol Antalya'daki alıcılara nakledilirken, ameliyat Türkiye'de ilk çift kol nakli yapılan Cihan Topal'ı da heyecanlandırdı.

 

Türkiye'nin ilk yüz nakli ve aynı anda dünyada ilk kez iki kol ve bir bacak nakliyle ilgili soruları yanıtlayan Topal, “Haberi sizden duydum ve çok sevindim. Çok güzel, çok mutluyum. İhtiyacı olan insanlara yapılan nakiller beni çok sevindiriyor. Ömer hocanın yüz nakli yapacağına da hepimiz inanıyorduk” dedi.

 

"SANKİ O ANI YENİDEN YAŞIYORUM"

 

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 25 Eylül 2010 yılında çift
kol nakli yapıldığını hatırlatan Topal, Atilla Kavdır'a iki kol ve bir bacak nakledilmesiyle ilgili “Bir an kendimi Atilla beyin yerine koydum. Sanki o anı yeniden yaşıyorum. Ben bu süreçlerin hepsini yaşadım. İnşallah hayırlı olur” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

"ÖNCE ALLAH'A SONRA HOCALARIMA İNANDIM"

 

Kendisinin nakil öncesi korkmadığını belirten Topal, Prof. Dr. Özkan ve ekibinin hasta için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi. Özkan ve ekibine çok güvendiğini ifade eden Topal, “Onlar çok başarılı bir ekip. Ben önce Allah'a sonra hocalarıma inandım. Şuan kolum çok iyi durumda. Siz nasılsanız, ben de öyleyim. Bütün her şeyimi, her ihtiyacımı karşılayabiliyorum” dedi.

 

Ameliyat sonrası ilk üç ayın çok önemli olduğuna dikkati çeken Topal, vücudun organı kabul etmesi için bağışıklık sisteminin sıfırlanarak organla birlikte yeniden güçlendirildiğini, bu nedenle enfeksiyon riskinin arttığını söyledi. Bu süreçte hastaya doktorların da çok iyi baktığını belirten Topal, “İlk 3 ayı atlattıktan sonra gerisi kolay” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Ameliyatta olan Atilla Kavdır ve yakınlarına iyi dileklerini gönderen ve endişelenmemelerini isteyen Topal, “Eğer beni duyabilseydi nakil olan Atilla beye derdim ki: (Bana bir bakın, beni görün. Bundan 2 yıl önce iki elim yoktu. Şuan çocuğumun elinden tutuyorum. Bir insanın çocuğunun elinden tutabilmek öyle güzel bir duygu ki. Allah'a şükürler olsun her şeyi yapabiliyorum” dedi.
Ameliyat sonrası süreçte de hijyenik ortamın yanı sıra yüksek moralin önemli olduğunu vurgulayan Topal, “Yeter ki Atilla bey ve yakınları ümitlerini yitirmesin. Hayalsiz, ümitsiz yaşanmaz” diye konuştu.

 

İŞTE O MUCİZE EKİP

ÇOK YORGUN ÇOK MÜTEVAZI

AİLESİ İSTEDİ CANSIZ MANKENDEN KOL BACAK TAKILDI

Haberin Devamı

O FOTOĞRAFI YAYINLAMIYORUZ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!