Bu kış bu sporlar yapılır

Güncelleme Tarihi:

Bu kış bu sporlar yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 10:14

Vücudunuzu enerjik ve canlı tutmak için kış aylarında da sporu aksatmamanız gerekiyor. Kışın zinde kalmanızı sağlayacak bu sporlara mutlaka vakit ayırın.

Haberin Devamı

Kış aylarında spor yapmak hava koşullarından dolayı zor olsa da vücudunuzu enerjik ve canlı tutmak için sporu aksatmamak önemli. Hem metabolizmanızı hızlandırmak hem de sağlıklı bir bedene sahip olmak için yılın 12 ayı spora devam etmeniz gerekiyor. Sporu daha zevkli hale getirmek için hangi tarz sporları daha çok sevdiğinizi belirleyerek o yöne doğru ilerleyebilirsiniz.

İşte kış aylarında metabolizmanızı canlandıracak olan egzersiz önerileri:

1. Zumba

Hem kolay yapılan bir aktivite olması hem de müzik eşliğinde ritm duygusu ile yapılması bu dansı en gözde yağ yakıcı spor türleri arasına sokuyor. Zumba en fazla kalori yaktıran egzersizler arasında. Bir saatte en az 500 kalori yakabilir ve daha formda vücut hatlarına kavuşabilirsiniz.

Bu kış bu sporlar yapılır

2. Yoga

Haberin Devamı

Kış ayları için en uygun sporların başında yoga geliyor. Yoga sizi stresten arındıran, ağrılarınızdan kurtaran ve kaslarınızı esneten bir aktivite türü. Siz de yogaya başlamak istiyorsanız en yakın yoga kursuna yazılın veya bir yoga DVD'si ile evinizde yoga yapmaya başlayın.

3. Pilates

Pilates kasları esneten ve vücudu forma sokan en iyi egzersiz türlerinden biri olarak gösteriliyor. Vücut duruşundan çeşitli omurga ve iskelet rahatsızlıklarına kadar pek çok derde deva olan pilatesi uzmanlar eşliğinde yapmanızda yarar var.

Bu kış bu sporlar yapılır

4. TRX

Vücut ağırlığınızla çalışma egzersizlerinden TRX, bantlar eşliğinde çeşitli direnç çalışmaları yapmanızı ve vücudunuzu güçlendirerek şekle sokmanızı sağlar. Sayısız TRX hareketi ile siz de kısa sürede forma girebilirsiniz.

5. Spinning

Bisikletle pedal çevirme esasına dayanan spinning spor salonlarının en gözde aktivitelerinden. Spinning ile bir saatte 700 ile 800 kalori yakmak mümkün.

Bu kış bu sporlar yapılır

6. Koşu

Haberin Devamı

Kim demiş kış aylarında koşulmaz diye? Kış aylarında koşmak için kat kat giyinmek ve teri çeken kumaşlardan üretilmiş giysiler giymek yeterli. Açık alan koşuları için ellerinizi ve baş bölgenizi de koruyarak koşu sporunu daha konforlu hale getirebilirsiniz.

7. Crossfit

Kondisyon ve güç sporu olarak bilinen crossfit ile en güçlü siz olabilirsiniz. Yüksek yoğunluklu antrenmanlarla çeviklik ve denge gibi özelliklerinizi geliştirebilirsiniz. Crossift egzersizlerini bir uzman eşliğinde yapmalısınız.

Bu kış bu sporlar yapılır

8. Kick boks

En gözde dövüş sporları arasında yer alan kick boks bu sene önlenemez yükselişini sürdürüyor. En popüler egzersiz yöntemleri arasına giren kick boks ile hem dayanıklılığınızı hem de formunuzu en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!