Botoksun kalıcı olması için ne yapmak gerekir?

Güncelleme Tarihi:

Botoksun kalıcı olması için ne yapmak gerekir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 20:38

Yaşa yada kilo alışverişine bağlı olarak yüzde, gıdık bölgesinde oluşan kırışıklık ve sarkmalarda botoks uygulaması yapılmakta. Peki, botoks, nasıl kalıcı sonuç verir?

Haberin Devamı

Botox, bir çeşit bakteriden elde edilen ve tıpta kullanılan bir proteindir.  Aynı zamanda nörolojik ve göz hastalıklarında da kullanılan bu protein, kırışıklıkların giderilmesinde, yüzde oluşan deformasyonlarda da kullanılmaktadır. Cerrahi olmayan estetik uygulamalar içinde en çok kullanılan yöntemlerdendir.

Botoksun kalıcı olması için ne yapmak gerekir

Botoks işlemi nasıl yapılır?

Mutlaka bir uzman tarafından yapılması gereken uygulamanın öncesinde kişiye lokal anestezi içeren bir krem sürülmektedir. Çok ince uçlu bir iğne yardımıyla, kırışıklıkların açılması istenen bölgelere, gıdık ve gerdan bölgesinde oluşan çizgilere, ağız çevresindeki çizgilere, göz ve iki kaş arasındaki çizgilere, alın çizgilerine çok küçük dozlarla ilaç enjekte edilmektedir. İşlem takribi 10-15 dakika sürmektedir. İşlem sonrası kişi gündelik hayatına devam edebilmektedir. İlacın etkisi ancak birkaç hafta içinde kendini gösterir. Ancak bazı alerjik bünyelerde şişkinlikler oluşabilir. Bu durumlarda buz kompresleri uygulanabilir. Rahatsızlığın devam etmesi durumunda mutlaka uzmanla görüşülmesi gerekir.

Haberin Devamı

Botoksun kalıcı olması için ne yapmak gerekir

Botoksun uzun süre kalıcı olması sağlanabilir mi?

Botox etkisi, 4-6 ay sürmektedir. Ancak işlem sonrasında, yaptırılan bölgeyi, güneşten koruyan kremler kullanmak, cildin sürekli nemlenmesini sağlamak, bol su içmek, botoks uygulanan bölgeye masaj yapmak, doktorun önerileri doğrultusunda yüz egzersizleri yapmak, kalsiyum içeren besinler tüketmek, işlem yapılan bölgenin temizliğine dikkat etmek botoks etkisini ve kalıcılığını artırır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!