Bikiniden önce son çıkış

Güncelleme Tarihi:

Bikiniden önce son çıkış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 00:00

Yaz mevsimi gelmeden önce telaşı geliyor. Özellikle deniz, tatil, kum, güneş düşünülürken bikini ve mayoların akla gelmemesi söz konusu değil.

Haberin Devamı

Peki bikini giyinmek için ne kadar cesursunuz ya da ne kadar güzel göğüslere sahipsiniz? Eğer cevabınız sizi düşündürüyorsa Plastik Cerrahi Uzmanı Dilek Avşar meme estetiğindeki son gelişmeleri anlattı.

 

Yazın yaklaşmasıyla beraber kadınlar güzel göğüslere sahip olmak ister. Çünkü ince ve dar kıyafetler giyilmeye başlanırken deniz kenarında güzel göğüslerle dolaşmak da bir ayrıcalıktır. Plastik Cerrahi Uzmanı Dilek Avşar, “Son dönemde kadınlar en fazla meme operasyonlarına ilgi gösteriyorlar. Yazın gelmesiyle birlikte yaza hazırlık operasyonlarının başında meme geliyor. Büyük memeleri küçültmek, küçük memeleri büyütmek en çok tercih edilen uygulamalardan. Meme operasyonlarında meme küçültme, meme büyütme, meme toparlama ve meme asimetrisini düzeltme operasyonlarını yapıyoruz” diyor.

 

Haberin Devamı

Meme büyütme operasyonlarında genelde meme dokusu gelişmemiş, göğüs kısmı dümdüz olan küçük göğüslü genç kızlara, doğum sonrasında meme dokusu küçük kalan ve bazen de hiçbir sebep yokken memesi küçük olan ve büyütmek isteyen kadınlara yapılıyor.

 

Dilek Avşar, “Meme büyütmeyi en çok doğum yapmamış genç kızlarda, doğum yapan sarkma kalan kadınlarda ya da meme dokusu vardır ama daha dolgun meme isteyenlere yapıyoruz. Meme büyütmede hedef; doğal görünümlü istenilen büyüklükte ama ellediğiniz zaman protezi hissetmediğiniz bir memeye sahip olmak. Kişinin vücuduyla uyumlu bir meme büyüklüğü olmalı. Kişinin günlük hayatında ona sıkıntı yaratmamalı. İz olmasın, büyüklüğü ideal olsun derseniz koltuk altından kas zarı arası güzel bir tekniktir. Ama memede sarkma varsa ve memeyi dikleştirmek gerekiyorsa meme ucundan giriliyor. Ayrıca meme büyütmede meme dokusuna dokunulmadığı için rahatlıkla süt verilebiliyor, emzirilebiliyor” diyor.

 

MEME KÜÇÜLTMEDE İZ KALABİLİYOR

 

Haberin Devamı

Meme küçültmede en önemli unsurun iz kalması olduğunu belirten Dilek Avşar,  “Meme büyütmede koltukaltı tekniği kullanıldığı için iz bırakmayabiliyoruz. Kas zarı arasına anatomik, doğal protez koyuluyor ve doğal görünümlü olarak memede iz olmuyor. Meme küçültmede ise iz mutlaka oluyor. Çünkü meme ucunun başı da küçülüyor ve memeden doku çıkarılıyor. Büyük memelerde meme ucu da büyük oluyor ve meme sarkmış oluyor. Meme ucunu küçültüyorsunuz ve memeyi dikleştirdiğiniz için meme ucundan meme altına inen küçük bir çizgi izi oluyor. Hastaya bunu anlatmak gerekiyor. İzi kabul ediyorsa operasyonu yapmalısınız. İz 1 ya da 1.5 yıl içerisinde belirsiz hale gelecektir ama bu süreci de bilmeli. Ayrıca eşinin de bu durumu bilmesi gerekiyor çünkü bazen eşler izden rahatsız olabiliyor. Bu aşamada hastanın ameliyat kararını eşle birlikte vermesi gerekiyor. Ama genel olarak benim gözlemlediğim kadarıyla hiçbir kadın memeye verdiğiniz şekil, dik ve ideal ölçüde bir hale geldiyse izi takıntı yapmıyor. Memenin güzel görünmesi kadın için çok daha önemli oluyor” diyor.

 

Haberin Devamı

YENİ TREND "KAS ZARI ARASI TEKNİĞİ"

 

Meme büyütmede birkaç teknik kullanılıyor fakat en son kullanılan yöntem hiç biz bırakmamasıyla dikkat çekiyor. Pürtüklü yüzeyli kas zarı arası tekniği denilen bu yöntemin yeni bir uygulama olduğunu belirten Dr. Dilek Avşar, “Koltukaltı ile kas zarı arasına koyulan protez iz bırakmıyor. Kas zarı arası yeni bir uygulama. Eskiden kas altı ve kas üstü tekniği kullanılırken şimdi kas zarı arası kullanılıyor. Kaslar arasında kas altındaki kadar doğal görünümlü ama kas altından daha üstün olarak kas hareketleriyle oynamayan bir meme dokusu kazanıyorsunuz. Koltukaltından kas zarı arasında girerek hem meme protezi anatomik şekilde yerleşiyor ve doğal bir görünüm kazanıyor hem de protez kol kaslarında hareket etmiyor. Normalde kas altına koyduğunuzda siz bir bardak suya uzanırken protez de oynayabiliyordu. Kas üstünde ise protez doğal durmuyor” diyor.

 

Haberin Devamı

SARKIK MEMELER TOPARLANIYOR

 

Büyük memelerdeki sıkıntı aynı zamanda memenin sarkık olmasıdır. Sarkan meme kadının estetiğinde sıkıntı yaratıyor. Meme toparlama operasyonlarında hedef memeyi dik bir görünüme kavuşturmak oluyor. Memeye bakıldığında doğal diklikte olmalı. Eğer meme dokusu yeterliyse kendi meme dokusunu içeride topluyoruz dik ve memeyi sağlıyoruz. Bunda da yine lolipop şekeri gibi bir iz kalıyor. Meme dokusu yetersizse protez desteği de ekleniyor. Meme toparlama operasyonlarında memedeki iz değil şekil önemli oluyor.

Meme asimetrisi toparlama ise bir meme büyük, bir meme küçük olduğu durumlarda uygulanıyor. Memelerin ikisini de eşit duruma getiriyorsunuz. Bu şekilde o dengeyi sağlıyorsunuz.

 

Haberin Devamı

YAĞ ENJEKSİYONU İLE BİRLEŞTİRİLEBİLİYOR


Dilek Avşar, “Meme küçültmelerde yana taşan bir yağ kitlesi de bulunuyor. Bu yağlar ultrasonik liposuction tekniği alınıyor. Memenin daha iyi durmasını, izin daha az olmasını hem de daha güzel görünmesini sağlıyor. Ultrasonik liposuction klasik liposuction’dan farklı olarak o bölgeye ses dalgası dağıtıyor, yağ dokusunu parçalıyor ve ufak bir kanülle girilerek oradaki yağ alınıyor. O bölgede hem cildi sıkılaşıyor hem de yağ alınmış oluyor. Memeden alınan yağları yüze, dekolte bölgesine, ellere kullanabiliyorsunuz. Bacak proteziyle beraber çarpık bacak düzeltmek için de kullanılabiliyor. Ayak bileği kalınlaştırmaya uygulanıyor. Doğum sonrasında ya da doğuştan olan genital bölge deformasyonlarında kendi yağınızla gençleşebiliyorsunuz” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!