Bebekler İzmir'de yürümeden yüzmeyio öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Bebekler İzmirde yürümeden yüzmeyio öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 14:31

Dünyanın çeşitli ülkelerinde çok küçükken yüzmeye alıştırılan bebeklere artık Türkiye'de de yüzme dersleri veriliyor, su içinde nefesini tutma egzersizleri yaptırılıyor.

Haberin Devamı

İzmir ve Çeşme'deki bazı lüks otellerde 2 aylıktan itibaren yüzmeye başlayan bebeklere, özel ısıya ve derinliğe sahip havuzlarda genellikle babalar, zaman zaman anneler, nadiren de olsa anneanne ya da dedeler eşlik ediyor. Yavaş yavaş suya alıştırılan bebekler, dersteki teknikler ile nefeslerini bilinçli tutmayı, kendi başlarına kenara çıkmayı ve sırt üstünde yatabilmeyi öğreniyor.

Henüz yürümeden yüzmeyi öğrenen bebekler, suyun içinde aileleriyle eğlenceli zaman geçirirken görüntülerini seyredenlere de keyifli anlar yaşatıyor.

BİR KUR 480 LİRA

Okul öncesi eğitim uzmanı ve yüzme öğretmeni Yasemin Yücesoy, iki senedir bebeklere yüzmeyi öğrettiğini kaydetti. Derslerde 3 hedeflerinin bulunduğunu söyleyen Yücesoy, nefes tutma, su güvenliğini sağlama ve sırt üstü yüzmeyi doğru tekniklerle öğretmeyi amaçladıkların ifade etti.

Çocukların 5 yaşından önce yüzme stili öğrenemediğini anlatan Yücesoy, bu nedenle kursların 2 ay ve 5 yaş arasındaki bebek ve çocuklara yönelik verildiğini belirtti.

Haberin Devamı

BEBEKLER YÜZMEYİ ÖĞRENİYOR

Bebekler İzmirde yürümeden yüzmeyio öğreniyor


DALIŞ SEVMEYEN BEBEKLE DALIŞ ÇALIŞMIYORUZ

Suyun ısısından havuzun temizliğine kadar birçok kriteri ders öncesi denetlediklerine işaret eden Yücesoy, şöyle konuştu:

"Suyun derecesi önemli çünkü bebekler yarım saat kalıyor. Havuzun derinliğine de dikkat edilmeli, anne babaların rahatlıkla yürüyebileceği boyda olmalı. Güvenlik ve hijyen zaten zorunlu. Biz ozonlu havuzları tercih ediyoruz."

Bebeklerin yüzde 95'inin yüzmeyi doğuştan sevdiğini, suyu sevmeyen çocuklarla bire bir çalıştıklarını anlatan Yücesoy, dalış sevmeyen bebekle dalış çalışmadıklarını, bebeklere sevmedikleri şeyi yaptırmadıklarını, öncelikle suyun içinde rahatlığı aşıladıklarını dile getirdi.

Derslerin sakin geçtiğini, bebeklerin su içinde tüm vücutlarını hür şekilde hareket ettirdiklerini belirten Yücesoy, eğitimin motor gelişiminden, kalp dolaşım sistemine, uyku düzenine kadar birçok konuda gelişme sağladığına değindi.

Yücesoy, her kurun 5 hafta, haftada 30- 40 dakika sürdüğünü, kur ücretinin ise 480 lira olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

BEBEK MUTLU ANNE BABA DA MUTLU

Yüzmeyi öğrenen bebeklerden 7 aylık Kaan'ın annesi Zeynep ve babası Azmi Çokbilir de havuza üçüncü kur eğitimleri için geldiklerini söyledi.

Yüzmeye gayet keyifli başladıklarını ifade eden Zeynep Çokbilir, kurs olduğunu internet aracılığıyla öğrendiklerine değinerek, "Herkese tavsiye ederim. Sosyal ve özgür bir çocuk istiyorlarsa yüzme kursuna getirsinler. Zaten bebeklerimiz anne karnında yüzüyordu, o sıcaklığı unutmasın istedik" diye konuştu.

Yüzmeyi öğrenmeye yeni başlayan 8 aylık Kenan Sarp'ın babası Burak Altıner ise kişisel gelişim sağlama hedefiyle kurslara katıldıklarını söyledi. Sinan Evrensel de kızı Miray ile fiziksel gelişim sağlama hedefiyle kurslara katılmayı tercih ettiklerini, henüz eğitime başlayalı 3 hafta olduğunu ama olumlu gelişmelere tanık olduklarını aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!