Baş ağrısının altından 8 tümör çıktı

Güncelleme Tarihi:

Baş ağrısının altından 8 tümör çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 11:55

Manisalı 50 yaşındaki Zeyniye Kaya, 10 yıldır süren baş ağrısı ve son iki haftadır geçmeyen baş dönmesi şikayetiyle gittiği hastanede, beyninde 8 tane tümör olduğunu öğrendi.

Kaya'nın beynindeki tümörlerden 5'i ameliyatla çıkarıldı; diğerlerinin ise daha sonra alınacağı bildirildi.

Zeyniye Kaya'yı ameliyat eden İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisi'nde görevli Opr. Dr. Özcan Binatlı, şiddetli baş ağrısı, sersemlik ve baş dönmesi şikayetleriyle kendilerine başvuran Kaya'nın tomografisinde, hastanın beyninde 8 tümör tespit edildiğini kaydetti.

En küçüğü 1, en büyüğü 5 santimetre olan tümörlerden beşini, her biri üçer saat süren iki başarılı ameliyatla aldıklarını ifade eden Binatlı, kalan üç tümörün ise daha sonra yapılacak bir ameliyatla çıkarılacağını belirtti.

Kaya'nın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Binatlı, birkaç ay içinde kalan tümörlerin de alınmasıyla, Kaya'nın normal hayatına dönebileceğini söyledi.

AĞRI KESİCİLER YETMEYİNCE

Evli ve üç çocuk annesi Kaya ise 10 yıldır sürekli baş ağrısı çektiğini, migren ve sinüzit tedavisi gördüğünü ancak şikayetlerinin geçmediğini belirterek, “Çok şiddetli baş ağrısı çekiyordum, her gün ağrı kesici alıyordum. Şimdi kendimi iyi hissediyorum” dedi.

Kaya, daha önce tüm tetkiklerinin yapılacağı tam donanımlı bir hastaneye gitmediği için pişman olduğunu belirterek, “Herkes 'Baş ağrısı geçer, bir ilaç al' diyordu. Hiç kimse 'baş ağrısı ne olacak ki' demesin, altından böyle şeyler çıkabiliyor” diye konuştu.

Hastaneden çıktıktan sonra Manisa'ya döneceğini söyleyen Kaya, çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Baş ağrılarının toplumda genellikle önemsiz bir rahatsızlık olarak değerlendirildiğine dikkati çeken Dr. Binatlı ise geçmeyen baş ağrılarının ve baş dönmelerinin önemli hastalıkların belirtisi olduğunu, bu durumdaki hastaların mutlaka uzman bir doktora başvurması gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!