Bahar, operasyonla ‘Tavşan dudak’tan kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Bahar, operasyonla ‘Tavşan dudak’tan kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 13:59

SİVAS'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Gündoğan Köyü'nde, halk arasında ‘Tavşan dudak’ olarak bilinen, Cleft (yarık dudak) ile dünyaya gelen 4 yaşındaki Bahar Aygün, gerçekleştirilen operasyonla normal dudağa kavuşturuldu.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Gündoğan Köyü'nde yaşayan Bahar Aygün, ‘tavşan dudak’lı olarak dünyaya geldi. Aydın ve Nuriye Aygün çifti, 5 çocuklarından en küçüğü olan Bahar'ı, dudağındaki yarık nedeniyle problem yaşaması ve arkadaşları tarafından alay edilmesi üzerine ameliyat ettirmeye karar verdi. Sultan 1’inci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'nde, Dr. Mehmet Özköse tarafından gerçekleştirilen operasyonla, Bahar'ın üst dudağında bulunan açıklık kapatılarak, dudağa normal bir görünüm kazandırıldı.

Bahar Aygün'ün doğuştan dudağındaki kasların yapısında bozukluk olduğunu ve bu bozukluğun gerçekleştirilen ameliyat ile düzeltildiğini belirten Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Özköse, “En sık görülen doğumsal şekil bozukluklarından biride halk arasında tavşan dudak olarak bililnen yarık dudak vakalarıdır. Bahar Aygün de bunlardan biri. Hastamızın doğuştan dudak kaslarının yapısında bozukuluk vardı. Bu kaslar ameliyat ile onarıldı ve birleştirildi. Üst dudakta bulunan açık kısmın arasındaki boşluk dolduruldu. Deri ve ağız içi derisi dikildi.

Haberin Devamı

Böylelikle hastamızın dudak görünümü değiştirildi ve normal bir dudak yapısına kavuşturuldu” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!