Bahar Diyeti ile isteyen fit kalıyor isteyen zayıflıyor

Güncelleme Tarihi:

Bahar Diyeti ile isteyen fit kalıyor isteyen zayıflıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 11:56

Havaların ısınmaya başlamasıyla kadınların kilo verme derdi de gün yüzüne çıkıyor. İşte bahar diyetiyle fazlalıklarınızdan kurtulmanızı sağlayacak öneriler...

Haberin Devamı

Cemreler düştü, havalar ısınmaya başladı, bahar ayları geldi geçiyor. Kış boyunca eve kapanıp hareketsiz kaldıysanız vücudunuz yağ depolarını artırmış olabilir. Taptaze bahar meyve ve sebzelerinin ağırlıkta olduğu bir bahar diyeti ile yaza hazırlanmaya başlayın.

Bahar Diyeti'nde, beslenme dengeli ve sağlıklı öğünlerle ayarlanmalı. Şekerli, beyaz unlu rafine karbonhidrat içeren besinler göz önünden kaldırılmalı, fazla yağ alımına dur denilmeli.

Zayıflatan bahar diyeti

Sabah uyanır uyanmaz su için ve 1 saat içinde kahvaltı yapın. 1 dilim az yağlı beyaz peynir, 1 yumurta, bolca limon sıkılmış maydanoz, dereotu, nane, tere, roka gibi söğüş sebzeler, 1-2 dilim tahıllı ekmek ve yanında 1 fincan yeşil çay güne güzel bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Haberin Devamı

Form Tutmana Destek Veren Fitness & Spa Fırsatları

Bahar Diyeti ile isteyen fit kalıyor isteyen zayıflıyor

Öğle ve akşam yemeklerinden birinde mevsime uygun bir sebzenin zeytinyağlı yemeğini diğerinde derisiz tavuk, hindi veya balık tercih edebilirsiniz. Haftada 1-2 gün yağsız kırmızı et olmak üzere diğer et türlerini haftanın günlerinde karışık tüketmek en doğru yöntemlerden. Pişirme yöntemleri yağda kızartma olmadan haşlama, buğulama, fırın veya ızgara şeklinde olmalıdır. Ana yemeğin yanında mutlaka bolca mevsimindeki çiğ sebzelerden yapılmış limonlu ve sirkeli salata bulundurulmalıdır. 1 kase yoğurt veya 1 bardak ayran ve 1-2 dilim tahıllı ekmek ile hem doyurucu hem de zayıflatıcı öğünler oluşturabilirsiniz.

Ana öğünler arasındaki süreyi çok uzatmak açlık atakları oluşturabileceğinden öğünleri yaklaşık 2,5 saatte bir düzenleyip minik ara öğünler yaparak açlığın önüne geçin ve metabolizmanızı hızlandırın. Ara öğünlerde mevsime uygun taze meyvelerden birer porsiyon tüketilebilir. Baharda tazelenmenize ve zayıflamanıza destek olacak ananas, çilek, yaban mersini, muz gibi meyveler özellikle tercih edilebilir. Yanında çiğ ve tuzsuz kuru yemişlerden günlük 1 avuç eklenerek sağlıklı yağların kilo vermeye etkisinden yararlanılır. Ara öğünlerle beraber 1 fincan yeşil çay, beyaz çay veya mate çayı tüketimi önerilir. Tercihen rooibos çayı da içilebilir.

Haberin Devamı

Yaz kapıda, İncelmek ve Güzelleşmek İstiyorsan TIKLA!

Bahar Diyeti ile isteyen fit kalıyor isteyen zayıflıyor

Olmazsa olmaz spor!

Bahar diyetini mutlaka spor yaparak destekleyin. Günlük 45-60 dakikalık tempolu yürüyüşler bahar sonunda fit olma ve hafifleme yolunda size büyük destek olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!