Bacak incelten 5 etkili hareket

Güncelleme Tarihi:

Bacak incelten 5 etkili hareket
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 15:45

Sıkı ve seksi bacaklara sahip olmak sandığınız kadar zor değil! 5 etkili bacak hareketini düzenli bir şekilde uyguladığınızda farka siz bile inanamayacaksınız.

Haberin Devamı

Yaz sıcaklarının kendini gösterdiği şu günlerde spor salonlarından çıkmayanların sayısı hayli fazla. Herkes hızlıca kilo vermek, fit bir vücuda kavuşmak ve sahillerde boy göstermek istiyor. Kadınlar sıkı karın kaslarının yanında incecik bacaklara sahip olmak istiyor.

Sadece diyet yaparak ince bacaklara sahip olmak mümkün değil. Bacak incelten etkili bir egzersiz programı ile birlikte az yağlı ve sağlıklı beslenerek ince ve sıkı bacaklara kavuşabilirsiniz.

Peki ince bacaklar için hangi hareketleri yapmalısınız?

 

1. SUMO SQUAT

Bacak incelten 5 etkili hareket

Dik bir şekilde dururken ayaklarınızı kalça genişliğinden biraz daha fazla olacak şekilde iki yana açın. Duruşunuzu bozmadan yavaşça aşağı doğru oturur gibi eğilin. Bu pozisyonda 2 saniye kalarak tekrar başlangıç pozisyonuna dönün. Bu egzersizi daha etkili kılmak için ufak ağırlıklarla hareketi tekrarlayabilirsiniz. 3 set ve 15 tekrar şeklinde her gün yapacağınız bu bacak egzersizi iç bacak yağlarınızı yakmanıza yardım eder.

 

2. LUNGE

Haberin Devamı

Bacak incelten 5 etkili hareket

Lunge hareketi en etkili bacak hareketlerinden biridir. Ayakta dik bir şekilde dururken sağ bacağınızla öne hamle yapıp sol bacağınızı esnetmelisiniz. Dizlerinizi yere değdirmeden 1 saniye boyunca pozisyonunuzu koruyun. Daha sonra sol bacağınızla aynı hareketi tekrarlayın. 3 set ve 12 tekrar hareketi etkili kılar. Selülit oluşumunu önleyen bu hareket bacaklarınızın sıkılaşmasını sağlar.

 

3. LEG LIFT

Bacak incelten 5 etkili hareket


Step tahtası veya 30 cm'lik bir bank üzerine merdiven çıkar gibi çıkıp inebilirsiniz. İsterseniz elinize çeşitli ağırlıklarda dumbell alarak hareketi daha fazla yağ yakacak hale getirebilirsiniz. Hareketi 3 set ve 12 tekrarla tamamlayabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

4. SCISSOR KICKS

Bacak incelten 5 etkili hareket

Yere sırt üstü uzanıp ellerinizi kalçanızın altına alın. Bacaklarınızı yukarı kaldırarak makas hareketi gibi içiçe çapraz şekilde açıp kapayın. 3 set 15 tekrar şeklinde uygulayacağınız bu bacak egzersizi iç ve ön üst bacak kaslarını sıkılaştırır ve karın kaslarının şekillenmesine yardımcı olur.

 

5. BRIDGE

Bacak incelten 5 etkili hareket

Sırt üstü yere uzanarak dizlerinizi kırın ve ayaklarınızı yere basın. Karın kaslarınızı sıkarak kalçanızı yukarı doğru itin. Kalça ve bacaklarınızı sıkarak 12 tekrar 3 set halinde yapacağınız egzersiz bacaklarınızı sıkılaştırır ve kalçalarınızdaki yağları yakar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!