Antidepresanların zararları nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Antidepresanların zararları nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 10:37

Depresyon, kaygı bozukluğu, takıntı hastalığı, uyku sorunları, sosyal fobi gibi bir çok psikiyatrik bozuklukta kullanılan antidepresan ilaçlar günümüzde çok yaygın olarak kullanılır. Her ilaçtaki gibi antidepresan ilaçların da yan etkileri bulunabilir. Burdaki en önemli nokta antidepresanları doktor kontrolünde ve dozunda kullanmaktır.

Haberin Devamı

Antidepresan kullanan kişiler diğerlerine göre daha hassas olabilir ilacın prospektüsündeki yan etkileri okudaktan sonra kullanmaktan korkabilirler. Bu kaygıyla ilaç kullanmak kişinin sağlığını olumsuz yönde etkiler, böyle korku yaşayanlar hemen doktoruyla görüşmelilerdir.

Antidepresanların zararları nelerdir

Antidepresan ilaçların bir çok türü bulunur bu yüzden yan etkilerinin hepsinde aynı olduğunu söylemek yanlış olur. Örneğin trisiklik antideprasanlar da ağız kuruluğu, kalp çarpıntısıi idrar birikimi, kabızlık, sersemlik gibi yan etkiler gözükürken serotonin hormonu takviyeli depresanlarda iştah ve kilo kaybı gibi yan etkiler gözükebilir.  

Haberin Devamı

Antidepresanların zararları nelerdir

Antidepresanlar kullananması gereken kişilerin korkularından biri kilo almaktır. Bazı antidepresanların kullanımında böyle bir etki gözüksede bazılarında kilo kaybı gözükebilir. Eğer kişide böyle bir endişe varsa doktoruna danışmalıdır.

Antidepresanların zararları nelerdir

Antidepresanların ilaçların şikayet edilen en sık yan etkileri; iştahsızlık, kilo kaybı, uyku hali ve sersemlik, cinsel isteksizlik, mide bulantısı, kabızlık, ishaldir, baş ağrısı, baş dönmesidir. Bu ilaçları asla kişiler kendi isteğiyle tüketmemeli, doktor kontrolünde tüketmelidir yoksa zararları ciddi ve kalıcı etkiler bırakabilir.

Antidepresanların zararları nelerdir

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!