Anneye en güzel hediye

Güncelleme Tarihi:

Anneye en güzel hediye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 11:29

İzmir'de dün bir hastanede doğan, akciğerlerinden temizlenerek kalbine gelen kanı, kirli kanla karışan “Beyza” bebek, doğar doğmaz ameliyat edildi. Halen yoğun bakımda olan minik bebeğin, 11 Mayısta hastaneden taburcu olarak, annesine kavuşacağı bildirildi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sezaryenle doğum yapan Firdevs Bozkurt, kız bebek dünyaya getirdi. Beyza adı verilen bebek, doğumunun hemen ardından sorun tespit edilmesi üzerine Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Hastanede ameliyata alınan minik Beyza, 3 saatlik operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren EÜ Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Atay, açıklamada, bebeğin kendilerine getirildiği sırada vücudunda dolaşan kanın kirli olması nedeniyle yüksek hayati risk bulunduğunu söyledi.

Bebeğin hastaneye getirildiği sırada yaşam şansının düşük olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yüksel, “Vücudundaki bütün kan kirlenmişti, vakit kaybetmeden ameliyata aldık. Riskli geçen üç saatlik operasyonun ardından bebek sağlığına kavuştu” dedi.

Bunun doğumsal bir bozukluk olduğunu belirten Prof. Dr. Atay, solunum için anne karnında akciğer kullanılmadığı için hamilelikte bunun fark edilmediğini, bebekteki bu bozukluğun çok ender görüldüğünü kaydetti.
Prof. Dr. Atay, “Zorlu geçen üç saatlik operasyonun ardından bebek sağlığına kavuştu. Bundan sonra kontrollere gelecek, ama ciddi bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum” dedi.

“ANNELER GÜNÜ'NDE KUCAĞIMA ALABİLECEĞİM”

Beyza'nın ilk bebeği olduğunu ifade eden anne Firdevs Bozkurt ise şunları söyledi:

“Üç yıllık evliyim, çocuk sahibi olmayı çok istemiştim. Hamileliğim sırasında düzenli kontrollere gittim. Sorunsuz bir hamilelik geçiriyordum. Doğumum önceden planlandı. Sezaryen yöntemiyle doğumun yapılmasına doktorumla birlikte karar verdik. Doğumdan hemen sonra bebekte bir sorun olduğunu anladım, hızla alıp götürdüler. Şimdi ilk kez Anneler Günü'nde bebeğimi kucağıma alabileceğim, belki bunları yaşamasam, Anneler Günü benim için bu kadar anlamlı olmayacaktı.”

Doktorların kendisine bebeğin 11 Mayısta yoğun bakımdan çıkartılarak, kendisine verileceğini söylediğini ifade eden Bozkurt, “Çocuğumu sağlığına kavuşturan doktorlarına çok teşekkür ediyorum. Allah kimseye çocuğunu kaybetme korkusu yaşatmasın” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!