Annelik hasreti sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Annelik hasreti sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 00:00

Tek yumurtalığı, tek böbreği ve rahmi doğuştan yarım olan 33 yaşındaki kadın, tüp bebek tedavisi sayesinde anne oldu.

Haberin Devamı

Bahçeci Sağlık Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 yıl önce evlenen genç kadın, tek yumurtalığı, tek böbreği ve rahminin doğuştan yarım olması gibi sorunlar nedeniyle doğal yollardan hamile kalamadığı için farklı sağlık kuruluşlarında birçok kez tedavi gördü.


Dokumacı çifti, geçen yıl Bahçeci Sağlık Grubu Fulya Tıp Merkezi'nde başvurdu. Aile Hekimi Dr. Murat Berksoy tarafından tıpta doğurganlığın arttırılması yönündeki tedavi kapsamında, anne adayı için özel bir yaşam biçimi belirlenerek, özel beslenme ve egzersiz programı hazırlandı, psikolojik destek sağlandı.
Dokumacı'ya erken yumurtalık yetmezliği yaşadığı için özel program uygulandı. Kilo verme programına alınan anne adayı metabolik ve hormonal bozuklukları için ilaç tedavisi uygulandı, tedaviyi destekleyici vitamin ve mineral takviyesi verildi.

Haberin Devamı


Baba için de sperm kalitesini arttıracak beslenme programı uygulandı. Doğurganlığın arttırılmasına yönelik tedaviden sonra Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Halit Fırat Erden tarafından yapılan ön hazırlık ve ardından uygulanan tüp bebek tedavisiyle genç kadın hamile kaldı.


Dokumacı'nın hamileliği süresince kilosu, şekeri, tansiyonu, kanının akışkanlığı takip edilerek, ihtiyaç duyulduğunda vitamin ve mineral takviyesi yapıldı.
Dokumacı, başarılı bir tedavi sürecinin ardından “Muhammed Yahya” adı verilen bir bebek dünyaya getirdi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen genç kadın, doktorların genelde bebek sahibi olmasının neredeyse imkansız olduğunu söylediklerini belirterek, “Ancak içimde her zaman bir umut vardı ve son tedaviyle hamile kaldım ve oğlumu dünyaya getirdim. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

 

Çiçeği burnunda baba ise umudunu yitirdiği anda baba olacağını öğrendiğini ifade ederek, artık mucizelere daha çok inanmaya başladığını, çünkü oğlunun da bir mucize sonucu doğduğunu kaydetti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!