Anneci erkeklerle nasıl baş edilir?

Güncelleme Tarihi:

Anneci erkeklerle nasıl baş edilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 10:10

Annesine düşkün bir erkekle birlikte olduğunuz takdirde başınıza neler gelebilir? Aslında, durum düşünülen kadar kötü değil. Anneci erkeklerle nasıl başa çıkılabileceğini düşünüyorsanız işte uzmanlardan tavsiyeler.

Haberin Devamı

Her ilişkide olduğu gibi bu ilişkinin de bazı  olumlu ve olumsuz tarafları var. Annesine düşkün sevgiliniz ya da eşinizi baştan yaratmak için  ipuçları…

ANNESİNE DÜŞKÜN ERKEKLERİN İYİ TARAFLARI 

- Anneleriyle her şeyi rahat bir şekilde konuşan erkekler, siz de dahil olmak üzere tüm kadınlarla sağlıklı iletişim kurabileceklerdir.

- Annesine düşkün erkekler, eşlerine diğer erkeklere göre daha fazla saygı gösterecektir.Annesinin doğum gününü kutlayan, düzenli olarak arayan erkek benzer ilgiyi size de gösterecektir.

- Anne kuzu erkekler geleneklerine bağlı olacağından, bayramlarda annesinin gerekli tüm hazırlıkları yapacağına, sizin de daha az yorulacağınıza dair işaret olabilir.

Haberin Devamı

ANNESİNE ÇOK DÜŞKÜN ERKEKLERE NASIL DAVRANILMALI?

- Eşinize hiç bir şekilde annesi hakkında dedikodu yapmayın. Eğer ki annesi ona sizin hakkınızda birtakım olumsuz şeyler söylüyorsa, eşinize bu konuşmaları size taşımaması gerektiğini uygun bir dille anlatın.

- Kesinlikle kayınvalidenizle rekabet içinde olmayın. Yapacağınız en iyi şey arkadaş olmaya çalışmaktır.

- Eşinize, annesiyle olan takıntı düzeyindeki ilişkinin sizi kırdığını anlatmaya çalışın. Aynı zamanda oğlu ile olan ilişkisinin bozulacağından korkan kayınvalidenize de oğluyla olan iletişimine sizin zarar vermeyeceğinizi davranış biçiminizle gösterin.

- Kayınvalidenizle sonu kavgaya varacak, sert diyalog içine girmekten kaçının. Eşiniz annesinin yanında kendini tavır almak zorunda hissederse, sonunda üzülen siz olursunuz.

- Eşinize annesinin psikolojik açıdan sağlılksız davrandığını anlatmaya kalkmayın.Aksi takdirde ters tepki verebilir.Bunun yerine annesiyle olan ilişkisini sınırlaması gerektiği hakkında destek verin.

Haberin Devamı

- Kendi aile düzeninize bir çizgi çizin. Annesini yalnız bırakmamak için çabalayan eşinize, sizin artık başka bir aile olduğunuzu, bu nedenle kendi evinizde birlikte daha çok vakit geçirmeniz gerektiğini hatırlatın.

Uzmanlar ne diyor ?

DOÇ. CEM İNCESU (Acıbadem Hastanesi / İst.)

Anneye aşırı düşkünlük cinsel sorun yaratır

Annesine aşırı düşkün erkekler evlilik ve cinsel yaşamda ciddi sorunlarla karşılaşıyor. Eşlerinin bu duruma gösterdiği tepki sonucu oluşan öfke, şiddet uygulamalarına uzanan çatışmalar, eşe ya da anneye yönelik suçluluk hissi yaratan arada kalmışlık duygusu erkeği zorlar. Annesine danışmadan karar alamaması evde iktidarın paylaşılmasını doğurur. Eşinin gözünde erkeğin imajı ciddi biçimde sarsılır. Terapiye başvuran kadınların, eşlerine yönelik cinsel isteksizlik, uyarılma ve orgazm yakınmalarında bu faktörün önemli payı olduğunu görüyoruz. Çünkü kadında cinsel uyarılmayı sağlayan erkeğin güçlülüğü, kararlılığı, mücadele azmi, gözüpekliğidir. Evde oluşan iktidar boşluğunu kadının doldurması daha ciddi sorunlar yaratır. Cinsel yakınmalara başvuran çiftlerde anne bağımlılığı ciddi sorun olarak ortaya çıkıyor. Çünkü annesine bağımlı kişilerde güven eksikliği, cinsel ilişkiden korkma, kaçınma, ereksiyonla ilgili kaygılar, performans anksiyetesi, çeşitli orgazm güçlükleri yaşanıyor.
 

Haberin Devamı

DR. ELİF ÜLKÜ GÜRIŞIK (Portman Kliniği / Londra)

OĞLUNA TABANCA GÖNDERDİ

Bir başka patolojik ilişkiyi güçsüz, aşağılanmış, onuru elinden alınmış bazı kadınlarla oğulları arasında görüyoruz. Kadın oğlunu güçsüz, aşağılanmış, hadım edilmiş erkek haline sokarak kendini güçsüz kılan tüm erkeklerden intikamını alır. Tam tersi durumlarla da karşılaşmak mümkün. Çevresindeki erkeklerin güçsüzlüğüne tepki duyan anneler çok güçlü erkek yaratmaya çalışabilir. Depresyon tedavisi gören bir erkek hastama annesi ‘Çok zayıfsın, senden utanıyorum’ diye mektup yazıp beraberinde bir tabanca göndermişti. Oğullarıyla patolojik ilişki yaşayan anneler çok verici gibi görünmeye çalışır. Oysa kaşığıyla verip sapıyla çocuğun gözünü çıkarmaktadırlar.

Ankara Üniversitesi’nde çalıştığım yıllarda 19 yaşında bir er geldi. Kendi kendine konuşuyor, alnındaki beni ameliyatla almamızı yoksa elindeki bıçakla kazıyacağını söylüyordu. Alnındaki benin damga olduğuna inanmıştı. Bunu görenin, annesiyle cinsel ilişki kurduğunu düşündüğünü sanıyordu. Annesini çağırdık. Küçük bir memur ailesiydi. Baba 10 yıl önce ölmüş, oğul ailenin erkeği yerine konulmuştu. Sorduğumuzda cinsel ilişkinin varlığını doğruladı. Bu olay 1967’de yaşandı. Bugün de aile içinde enseste kadar varan sağlıksız ilişkiler devam ediyor. Ancak görmezlikten geliniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!