Alzheimer ile ilgili şaşırtan sonuç

Güncelleme Tarihi:

Alzheimer ile ilgili şaşırtan sonuç
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 00:00

Fast-food tarzı beslenmenin her geçen gün yeni bir zararı ortaya çıkıyor. Havyanlar üzerinde yapılan çalışmalarda insulin hormonunun etkili olduğunu ortaya koyarken bazıları alzheimer'in diyabetin başka bir türü olabileceğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Bu durum bir türlü tedavisi bulunamayan Alzheimer için yeni yöntemler geliştirilmesini sağlayabilir. Kötü beslenmenin yüksek kan basıncına neden olduğu ve kolesterolü yükselterek beyne kan akışının olmasını yavaşlattığı biliniyordu.

 

Ancak son teoriye göre yüksaek yağ oranı ve şekerli yiyecekler insülini etkileyerek beynin beslenmesini engelliyor. Sağlıksız yiyecekler aynı zamanda insüline karşı vücutta direnç geliştirilmesine ve insülin direncine neden oluyor. İnsülin direnci de uzun vadede tip 2 diyabet sebebi.

 

New Scientist dergisinde yer alan yazıya göre kötü beslenme şekli sonucunda beyin hücrelerinin insüline düzgün yanıt vermesi zorlaşırken benzer bir durum Alzheimer için de geçerli olabilir. İnsülin beyinde öğrenme ve hafızayı kontrol eden, düzene sokan kimyasallar arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!