Alın kırışıklıkları yüzü yaşlı gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

Alın kırışıklıkları yüzü yaşlı gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 00:41

Alın bölgesi yüzde mimik hareketlerine bağlı olarak en önce kırışan bölgedir. Alın kırışıklıkları insanın olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olur. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen alın germe estetiğini anlatıyor.

Haberin Devamı

Alın germe estetiği, mimik hareketleri ve yaşlanma nedeni ile ortaya çıkan kırışıklıkların düzeltilmesi için yapılan estetik operasyonlardır. Bu prosedür ile yüzün daha estetik görünmesini sağlamak için alın kırışıklıkları, kaş ve göz kapağı düşüklükleri sorunları giderilir.  Aşırı mimik, stres ya da kaşların aşırı hareketi nedeni ile oluşan derin alın izlerine sahip gençler de alın germe estetiğinden yararlanabilirler.

Alın kırışıklıkları yüzü yaşlı gösteriyor

YÜZ EN ERKEN YAŞLANAN BÖLGEDİR

Yüz, genellik ile vücutta yaşlanma belirtilerinin ilk görüldüğü bölgedir. Yerçekimi nedeniyle alın ve kaş bölgesindeki şekil değişiklikleri ve bozuklukları yüzün daha yaşlı görünmesine yol açar.  Alın gerdirme ya da yüz gençleştirme isteyen hastalarının birçoğu, yüzlerinin kendilerini daha yaşlı ve daha yorgun gösterdiğinden şikayet eder. Ve görünümlerini gençleştirmenin ve enerjilerini yansıtmanın yollarını ararlar. İşte alın germe operasyonu, size daha genç ve enerjik görünmenin yolunu sunar.

Haberin Devamı

Alın kırışıklıkları yüzü yaşlı gösteriyor

ALIN GERME ESTETİĞİYLE DAHA GENÇ GÖRÜNÜM

Alın germe estetiğiyle üzgün ve yorgun görüntüye neden olan sarkık ya da düşük kaşlar, alın derisindeki yatay çizgiler ve kaşların arasındaki kırışıklıklar giderilebilir. Alın germe estetiği için iki tip yöntem kullanılır. Kulak hizasından başlayarak alnın saçlı bölgesinden devam eden tek ve sürekli bir kesi oluşturularak yapılan klasik yöntem. Küçük kesilerin içine yerleştirilen kameralar sayesinde minimum sayıda kesi ile gerçekleştirilen endoskopik yöntem. Bu yöntemle daha küçük kesilerle ameliyatın tamamlanması ve böylece iyileşme sürecinin kısaltılması hedeflenir.

Bu iki yöntemin de amacı alın bölgesine daha genç bir görünüm vermek için yüzdeki kırışıklık ve çizgilerin giderilmesidir. İyileşme süreci kişiden kişiye değişiklik gösterse de özellikle endoskopik yöntemle oldukça kısadır. Ameliyat sonrası belirtiler birkaç gün içinde geçer. Bu süre içinde sigara ve alkol gibi zararlı maddelerden uzak durmak ve güneş ışınlarına karşı korunma sağlamak çok önemlidir.

 

Haberin Devamı

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

BAKMADAN GEÇME!