Ali sonunda koluna kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Ali sonunda koluna kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2014 10:55

Antalya'da doğuştan dirsek hizasından kolu bulunmayan ve arkadaşları tarafından "Kolsuz Ali" diyerek dalga geçilen ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki çocuğa, bir hayırsever tarafından alınan protez kol takıldı.

Haberin Devamı

Kepez ilçesi Gazi Mahallesi'ndeki TOKİ evlerinde yaşayan Hediye Güvercin'in ilk çocuğu Ali Şahin, dirsek hizasından sol kolu olmadan dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren bunun sıkıntısını yaşayan Ali, en büyük sorunu ise okula gitmeye başladığında yaşadı.

Okul arkadaşları kendisiyle sürekli "Kolsuz Ali" diye dalga geçince Ali, okula gitmek istemedi. Arkadaşlarının oyunlarına kabul etmemesi nedeniyle sokağa bile çıkmak istemeyen Ali'nin yardımına, sosyal paylaşım sitesinde maddi durumu yetersiz ailelere yardım etmek amacıyla kurulan Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllü'leri yetişti.

Ali sonunda koluna kavuştu


Sayfanın yöneticisi Doğan Elden'in aileye yardım çağrısı üzerine Şenol Çimen isimli bir hayırsever, Ali'yi alınacak protez kolun ücretini karşıladı. Yapılan ölçümlerin ardından ortopedi teknisyeni Caner Özcan tarafından Ali'ye protez kolu takıldı. Özcan, Ali'ye hediye ettiği saati de protez koluna taktı. Protez koluna şaşkınlıkla bakan Ali Şahin, "Okuluma artık rahatça gidebileceğim. Çok mutluyum. Okuyup doktor olmak istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

"ARTIK HAYATA KÜSMEYECEK"

Anne Hediye Güvercin ise artık kimsenin oğluyla "tek kollu" diye dalga geçemeyeceğini söyledi. Güvercin, "Mutluluktan ne diyeceğimi bilmiyorum. Artık rahat bir şekilde oyun oynayabilecek, hayata küsmeyecek. Hayatla barışık bir insan olacak. Protez kolu alandan da aracı olandan da Allah razı olsun" diye konuştu. Ali'ye protez kol alınmasına aracılık eden Doğan Elden, Ali'nin protez kol takılacağını ilk duyduğunda çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Ali sonunda koluna kavuştu

DAHA ÇOK İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞMAK İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Çocukların bu mutluluğu yaşaması için çalıştıklarını vurgulayan Elden, şunları kaydetti:

"Ali gibi yardım bekleyen birçok engelli çocuğumuz var. Onların maddi manevi eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Yardıma muhtaç ailelerin yardımına koşuyoruz. Tek eksiğimiz yardım malzemelerimizi koyacağımız bir depo ve nakliye aracı. Bu eksikliklerimizi giderirsek daha çok çocuğa ve aileye ulaşacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!