Ahmet'in iki beyin lobunun bağlantısı kesilecek

Güncelleme Tarihi:

Ahmetin iki beyin lobunun bağlantısı kesilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 17:10

Adapazarı'nda yaşayan Gülcan-Rıdvan Ateşalp çifti, nadir görülen doğumsal beyin hastalığı Sturge Weber Sendromu teşhisi konulan 2 yaşındaki çocukları Ahmet'in yaşaması için zor bir karar aldı.

Haberin Devamı

Aile bugün İstanbul'a geldi ve Ahmet ameliyata alındı.

BEYNİN SOL LOBUNUN SAĞ LOBU İLE BAĞLANTISI KESİLECEK

Ahmetin iki beyin lobunun bağlantısı kesilecek

Ameliyatta, beyninin sol tarafında oluşan damar toplanması nedeniyle nöbetler geçiren Ahmet'in yaşaması için beyninin sol tarafının sağ tarafla bağlantısı kesilecek. Ateşalp çiftinin çocukları Ahmet, Sturge Weber Sendromu olarak bilinen hastalıkla dünyaya geldi. Anne karnındayken beyninin sol tarafında damar toplanması oluşan Ahmet, 2 yaşına kadar bir çok kez nöbet geçirerek ölümcül tehlikeler atlattı.

İLERİDE BİR NÖBETTE HAYATINI KAYBEDEBİLİR

Doktorlar küçük çocuğun ilerki yaşlarda nöbetlerin birinde hayatını kaybedebileceğini söyleyerek, kurtuluşunun felce neden olacak beynin sol tarafının sağ tarafıyla bağlantısını kesmek olduğunu belirttiler. Genç çift, hayatlarının en zor kararını vererek çocuklarının kurtuluşu için ameliyat olmasına karar verdi. Aile bugün İstanbul'a geldi ve Ahmet saat 11.00'da İstanbul Kozyatağı'ndaki özel bir hastanede ameliyata alındı. 

Haberin Devamı

"ZOR BİR KARAR ALDIK" 

Daha önce yerel bir televizyonda çalışan, şu an işsiz olan Rıdvan Ateşalp, "Oğlumun sabah 06.30'da hastaneye yatışı oldu. Saat 11.00'da ameliyata alındı. Ameliyatın kaç saat süreceğini bilmiyoruz. Ameliyat kısa da olabilir, 8-10 saate de çıkabilir. Ameliyat sırasında sağ beyin ile sol beyinin irtibatı kesilecek. Bu ameliyat nöbetleri durdurma ameliyatı.

BÜYÜK ORANDA FELÇ RİSKİ VAR

Ahmetin iki beyin lobunun bağlantısı kesilecek

Operasyon sonrası vücudunun sağ tarafının büyük oranda felç kalma riski var. Bunu da yaşayıp göreceğiz. Zor bir karar aldık. Zor olmasına rağmen çocuğumuzu bu ameliyata sokmak zorundaydık. Çünkü hayati tehlikeleri vardı; o yüzden beklemeden bu kararı verdik. Allah'ın izniyle ameliyattan sağ salim çıkacak. Kısa sürede toparlanacağına inanıyorum. Biz doktorumuza güveniyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"BU HASTALIK ÖMÜR BOYU SÜRECEK"

Oğlunun ameliyattan sonra fizik tedaviye başlayacağını ve terapiler alacağını belirten Ateşalp, "Bu hastalık ömür boyu sürecek, çocuğumun tedavileri devam edecek. Ameliyat oldu diye hastalık bitmiyor. Hastalığın tanısını taşımaya devam edecek" diye konuştu. 

AİLE UMUTLA AMELİYATIN BİTMESİNİ BEKLİYOR

Çocuğunun ameliyattan çıkmasını 4 gözle beklediklerini söyleyen baba Rıdvan Ateşalp, ameliyat parasının toplanması için kendilerine yardıma eden herkese de teşekkür etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!