8 hareketle bahara sıkı bir başlangıç yapın

Güncelleme Tarihi:

8 hareketle bahara sıkı bir başlangıç yapın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 15:06

Sonbahar ve kış ayları boyunca aldığınız kiloları vermek için tam zamanı. Bahara sıkı bir başlangıç için bu 8 hareketi mutlaka deneyin.

Haberin Devamı

Yaşam tarzı haline getirilebilecek 8 hareketle kolayca bahara sıkı bir başlangıç yapabilirsiniz. Eğer vücudunuz spora alışık değilse başta zorlanabilirsiniz ancak zamanla kaslarınız güçlendikçe daha çok yapmak isteyeceksiniz.

1. İp Atlama

İp atlama tüm kasların çalışmasını sağlayarak vücudun şekillenmesini ve incelmesini sağlar. Ayrıca metabolizmayı hızlandırır ve harcanan enerjiyi artırır. Her egzersiz öncesi olduğu gibi başlangıçta 10 dakika ısınma hareketleri yaparak kasları egzersize hazırlamalısınız. Sonrasında ilk 5 dakika hafif tempoda zıplayıp sonra tempoyu artırıp son 5 dakika yavaşlayarak 20 dakika boyunca ip atlayabilirsiniz. Eğer bel fıtığı ve eklemlerinizde problem varsa ip atlamayın. Sert zeminde çalışmayın ve mutlaka ayakkabı giyin.

Haberin Devamı

8 hareketle bahara sıkı bir başlangıç yapın

2. Mekik

Mekik çekmek karnın ön kısmındaki kasları çalıştıran ve şekillendiren hareketlerden biridir. Yere sırt üstü uzanın. Gövdeniz ve bacaklarınızı sabit tutarak elinizi başınızın altına koyun ve yukarı doğru kıvrılabildiğiniz kadar kıvrılın. 1 saniye kadar bekleyip ilk pozisyona geri dönün. Bu şekilde peş peşe 10 kez mekik çekin. Setler halinde devam ettirin. Unutmayın hareketi çok yapmak değil tam yapmak önemlidir.

3. Squat

Karın, bel ve kalça bölgenizden şikayetçiyseniz yapabileceğiniz 1 numaralı hareket squattır. Ayaklarınız omuz genişliğinden biraz açık olsun. Parmak uçlarınız dışarıya baksın. Kalçanızı dışarıya çıkararak üst bacağınız yer ile paralel olacak şekilde düz olana dek çömelin. Bu hizada sırtınız ile alt bacağınız paralel olmalı, sırtınızda hafif bir eğim oluşmalı. Çömelirken nefes almalı kalkarken ise vermelisiniz. Spor yaptığınız alanı havalandırarak ve düzenli nefes alarak vücudunuza yeterli oksijen girişi sağlayabilirsiniz. 3 set 15 tekrar yapabilirsiniz.

8 hareketle bahara sıkı bir başlangıç yapın

4. Hulahop

Haberin Devamı

Kendinize uygun bir hulahop ile 30 dakikada yaklaşık 300 kalori yakabilir, sıkı karın kaslarına sahip olabilirsiniz.

5. Tempolu Yürüyüş

Her gün 1 saatlik tempolu yürüyüşü rutin haline getirerek fazla kilolarınızdan kurtulup incelebilirsiniz. Ayrıca mutluluk hormonunu da artıran yürüyüş moral seviyenizi de yükseltecek ideal bir spor.

8 hareketle bahara sıkı bir başlangıç yapın

6. Plank

Özellikle kol, ön karın ve ön bacak kaslarını çalıştıran plank hareketi ile vücudunuzda genel bir sıkılaşma görmeniz mümkün. Kolları dirseğe kadar yere dayayıp şınav pozisyonu alarak bekleyin. İlk zamanlar 30 saniye sonra 1 dakika ve 1,5 dakika bekleyecek şekilde devam edin.

Haberin Devamı

7. Yana Eğilme Hareketi

Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın ve ayağınızı kaldırmadan sağ ve sol tarafa doğru yan karın bölgesinde acı hissedene kadar eğilin. Bir süre bekleyip yavaşça doğrulun. 3 set halinde devam edin.

8 hareketle bahara sıkı bir başlangıç yapın

8. Dans Etmek

Hareketli müzikler eşliğinde 30 dakika dans etmek yaklaşık 150 kalori kaybettirir, kaslarınızı çalıştırır ve moral seviyenizi yükseltir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!