4 kol 4 bacak ile doğan bebek ameliyat edildi

Güncelleme Tarihi:

4 kol 4 bacak ile doğan bebek ameliyat edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 17:34

Uganda talihsiz bir bebeği konuşuyor. 4 kol ve 4 bacak ile dünyaya gelen Paul Mukise 4 saatlik operasyon sonucunda sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Henüz 3 aylık olan Paul Mukise, parazitli ikiz denilen bir şekilde doğdu. Beyni ve kalbi olmayan bir ikizle doğan küçük bebeğin durumu oldukça nadir görülüyor. Daily Mail'in haberine göre parazitli ikiz denilen durum yek bir yumurtanın döllenme esnasında ayrılması sonucu oluşuyor.

4 kol 4 bacak ile doğan bebek ameliyat edildi

Yapışık ikizler bir yumurta tamamen ayrılmayı becerememesi sonucu oluşurken, 2008 yılında Yunanistan'da yaşayan 9 yaşındaki bir kızı ikiz embriyosundan ayırmayı başardı. Cerrahlar küçük bebeği ameliyat edebilmek için 3 aylık olana kadar beklemek zorunda kaldı. 3 cerrahın ameliyat ettiği çocuk geçtiğimiz ay operasyonu geçirdi.

Haberin Devamı

Mukise'nin doktorlarından bir tanesi olan Dr. Nasser Kakembo, CNN'e yaptığı açıklamada bebeğin genel anesteziyle ameliyat edildiğini ve ekstra kol ile bacaklarının dışında kalbi ile diğer organlarının da ters doğduğunu ayrıca fazladan bir göğüs kafesi bulunduğunu da açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!