4 kişiye can 2 kişiye ışık oldu

Güncelleme Tarihi:

4 kişiye can 2 kişiye ışık oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 10:40

Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Deniz Temizyürek’in organları 4 kişiye can, korneaları ise 2 kişiye ışık oldu.

Haberin Devamı

Ankara Sincan Darüşşifa Sağlık Meslek Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi Deniz Temizyürek, hayalindeki tatili geçirmek için yakınları ile birlikte Antalya’ya geldi. 13 Temmuz günü yakınlarıyla birlikte denize giderken bir otomobilin çarptığı Deniz Temizyürek, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyata alındı. Ameliyat sonrası bitkisel hayata giren Temizyürek’in beyin ölümü gerçekleşti.

4 kişiye can 2 kişiye ışık oldu


Organ nakil koordinatörleri ve doktorların görüştüğü ailesi, Temizyürek’in organlarını bağışlama kararı aldı. Deniz’in böbrekleri Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde 15 yaşındaki Mahinur Külhan ve 10 yaşındaki Şeymanur Tekin’e nakledilirken, karaciğeri ise 15 yıldır siroz hastalığıyla mücadele eden 23 yaşındaki Leyla Ekinek’e nakledildi. Deniz Temizyürek’in kalbi Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde organ bekleyen 11 yaşındaki Sıla Bora’ya nakledilirken, korneaları da 2 hastaya ışık oldu.

Haberin Devamı

OKUYUP AVUKAT OLACAK

3 yıldır Sağlık Bakanlığı Böbrek Bekleme Sırası’nda yer alan Mahinur Külhan, "Doğuştan kronik böbrek yetmezliği hastasıyım. 3 yıldır diyalize giriyorum. Dört gün önce nakil ameliyatı oldum, çok iyiyim, çok mutluyum. Verenlerden ve organ bağışlayanlardan Allah razı olsun. Okuyup avukat olmak istiyorum. İnşallah olacağım. Nakil olmadan önce arkadaşlarımla oynayamıyordum, çabuk yoruluyordum. Şimdi iyi olacağım ve her şeyi yapacağım" diye konuştu.

4 kişiye can 2 kişiye ışık oldu


BÖBREK DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ OLDU

Bağışlanan böbreğin doğum günü hediyesi olduğunu söyleyen Şeymanur Tekin ise, "2 yıldır periton diyalize giriyordum, son iki ayda ise hemodiyalize başladım. Dört gün önce böbrek nakli oldum ve kendimi çok iyi hissediyorum. Çok mutlu ve sevinçliyim. Organları bağışlanan ablaya Allah’tan rahmet diliyorum. Annesine ve babasına sabır diliyorum. Böbrek nakli olduğum gün, aynı zamanda doğum günümdü" dedi.

Haberin Devamı

4 kişiye can 2 kişiye ışık oldu


’ÖLÜMÜ BEKLERKEN HAYATA TUTUNDUM’


Sağlık Bakanlığı Karaciğer Bekleme Sırası’nda 3.5 yıldır yer aldığını, ölümü beklediği sırada bağışlanan karaciğerle hayata tutunduğunu söyleyen Leyla Ekinek ise şöyle konuştu:

"Ailemden canlı verici olmak isteyenler oldu, ancak vericiler uygun görülmedi. Bir kız kardeşimizin vefat edip de organlarının bağışlanması çok üzücü, böylesi bir duruma çok üzüldüm. Rabbimin katında en yüksek mevkide yer bulur inşallah. Nakilden önce hiç konuşamıyordum. Şu an çok iyiyim. Ben buraya geldiğimde tamamen yaşama umudumu yitirmiştim. Doktorlarım geldiğinde onların yüzüne bakamadım, gülümseyemedim. Durumum çok ağırdı. Nakil sonrasında çok iyiyim."

Haberin Devamı

4 kişiye can 2 kişiye ışık oldu


ORGANLAR BAŞARIYLA NAKLEDİLDİ

2 böbrek ve karaciğer naklinin başarıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, "3 organ da başarılı şekilde çalışıyor. Genel durumları gayet iyi. Diyalizden kurtuldular. İdrar çıkışları gayet iyi, böbrek değerleri de normale dönmüş durumda. Her iki hastamızı da kısa süre sonra taburcu etmeyi planlıyoruz. Karaciğeri de Leyla adındaki kızımıza naklettik. Onun durumu da çok iyi, yoğun bakımdan çıktı, servise aldık. O da taburcu olmayı bekliyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!