3 maymun eylemi

Güncelleme Tarihi:

3 maymun eylemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 00:00

“Dünya Hepatit Günü”nde, Türk Karaciğer Vakfı (TKV), Hep Yaşam Derneği, Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD) ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) organizasyonuyla Taksim'de “3 maymun” temalı eylem gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün kararıyla, hepatit B virüsünü keşfeden ve hepatit B aşısının geliştirilmesinde büyük katkısı olan Nobel Tıp Ödülü sahibi bilim insanı Baruch S. Blumberg'in doğum tarihi olan 28 Temmuz'un Dünya Hepatit Günü olduğu hatırlatıldı.


Gün dolayısıyla Dünya Hepatit Birliği'nin işbirliğinde, bu yıl dünyada kapsamlı ve ortak temalı etkinlikler gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, bu kapsamda birlik ile işbirliği içindeki Türk Karaciğer Vakfı, Hep Yaşam Derneği, Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD), Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) organizasyonuyla Taksim'de “Üç Maymun” eylemi gerçekleştirileceği kaydedildi.


Açıklamada, eylemde, hepatit gibi büyük sorunları görmezden gelmenin, bu sorunlara kulakları tıkamanın ve bu sorunlar hakkında konuşmamanın, yeterince bilgi sahibi olmamanın, o sorunların olmadığı veya çözüldüğü anlamına gelmediğini vurgulamak amacıyla katılımcıların, önceden belirlenmiş hareketleri bir rehber
eşliğinde 12 kez tekrarlayacakları ve “duymuyorum, görmüyorum, konuşmuyorum” tavrı yerine, bilgili, bilinçli ve duyarlı olması gerektiğine dikkat çekecekleri anlatıldı. Eylemin, Guinness Dünya Rekoru ekibi tarafından da izleneceği açıklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!