Sağlıkta şiddetin önlenmesi için 4 bin polis

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için 4 bin polis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 12:21

Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla büyük hastanelerde 4 bin polis istihdam etmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde Opr. Dr. Kamil Furtun'un uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle yeniden gündeme gelen sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının Türkiye'nin her yerinde yüzlerce hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için 4 bin polis

Günde yaklaşık 1 milyon vatandaşın hastanelere gittiğini dile getiren Gümüş, "Bunların içerisinde sabıkalı olanlar, madde bağımlıları, sorunlu hastalar, husumet olayları da olabiliyor. Hastanelerimiz her türlü adli vakanın da gelebildiği alanlar. Burada şiddet giderek artmaya başladı" dedi. Bu amaçla Emniyet Genel Müdürlüğü ile bir çalışma yaptıklarını anlatan Gümüş, şöyle konuştu:

"Birinci etapta hastanelere güvenlik personeli olarak sözleşmeli alınan taşeronların emniyet üzerinden alınması noktasında bir çalışma yapacağız. Güvenlik şirketlerinin emniyetle irtibatlarını sağlayacağız. İkinci etapta da büyük çaplı 300 hastanemiz var. Bunların acil servislerinde sürekli silahlı emniyet görevlisi bulunmasını istiyoruz. Toplam 4 bin kadar polisin Sağlık Bakanlığı hastanelerinde görev alması yönünde bir çalışma yapıyoruz. Mevcut aldığımız güvenlik hizmetini emniyet üzerinden aldıktan sonra gelen polisleri de onların başına geçireceğiz."

"Mevcut personelin yeterli eğitimi yok"
Bütün giriş çıkışlarda hastanenin emniyet açısından her türlü sorumluluğunu üstlenecek veya orada bir olay çıktığında hızlı bir şekilde şüpheliyi hastaneden uzaklaştırılması ve gözaltına alınması sürecindeki organizasyonu yapacak kişilerin bulunması gerektiğini vurgulayan Gümüş, şöyle devam etti:

"Şu anda bizim taşeron hizmet almış olduğumuz güvenlik görevlileri bunu karakolu arayarak yapmaya çalışıyor ama bazen şüpheliyi yakalayamıyorlar.
Yeterli eğitimleri yok. Bu polisler, olay çıkaran kişiyi süratle alıp,kelepçeleyip bunun hızlı bir şekilde karakola alınmasını ve hastanedeki hizmetin aksamamasını sağlayacak. Böylelikle bu hem olayı yapacak kişiyi, 'Burada polis var' diye caydıracak hem de çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu artıracaktır."

Haberin Devamı

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için 4 bin polis

Haberin Devamı

Yeni hükümeti bekleniyor

Çalışmaların hayata geçirilmesi için yeni hükümetin kurulmasını beklediklerini bildiren Gümüş, "Hükümet kurulduktan sonra ilk gündeme getireceğimiz konu sağlıkta şiddetin önlenmesi ve hastane güvenliği olacaktır. Sadece sağlık çalışanlarımızın değil, hasta vatandaşlarımızın da güvenliğini sağlamak zorundayız. Bu açıdan emniyet görevlilerimizin hastane bünyesinde olmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için 4 bin polis

Hastane acillerine X-Ray cihazı konulacak

Gümüş, hastanelerdeki şiddet olaylarının daha çok acil servislerde yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ayrıca hastanelerin hem acillerine hem de ayaktan giriş kapılarına X-Ray cihazı konulması noktasında bir çalışma yapıyoruz. Bunu da temmuz ortalarından sonra netleştireceğiz. Nasıl bir uygulama olacağı noktasında
çalışıyoruz. Sonuçta buralar hastane, yoğun girişi olan yerler ama kesinlikle silahlı ve kesici bir aletle hastaneye girilmemesi noktasında tedbirleri artıracağız."

BAKMADAN GEÇME!