30 dakikada hastaneye yetiştirilmezse ölebilir

Güncelleme Tarihi:

30 dakikada hastaneye yetiştirilmezse ölebilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 10:48

Antalya’da kan kanseri teşhisi konulan 4 yaşındaki Fatoş Gemici’nin doktorları, ateşinin yükselmesi halinde ani müdahale için minik kızın hastaneye en fazla 30 dakika uzaklıkta yaşaması gerektiğini söyledi. Elmalı İlçesi’nde yaşayan aile, bunun üzerine kent merkezinde hastane yakınında ev kiraladı.

Haberin Devamı

Antalya’da, forklift operatörü 32 yaşındaki Talat Gemici ile 30 yaşındaki Sebile Gemici çiftinin iki çocuğundan 4 yaşındaki Fatoş, 2 Ekim günü yüksek ateşin ardından bayıldı. Ailesi Fatoş’u, oturdukları Elmalı Zümrütova Köyü’nden Kumluca Devlet Hastanesi’ne götürdü. Doktorlar, Fatoş’un kısa sürede Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülmesi gerektiğini söyledi. Aynı gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen minik Fatoş’un hematoloji servisine yatışı yapıldı. Baba Talat Gemici, hematoloji servisinde yapılan ileri tetkikler sonucu Kurban Bayramı’nın 1’inci günü kötü haberi aldıklarını belirterek, "Kızımızın kan kanseri hastalığına yakalandığını öğrendik" dedi.

33 GÜN HASTANE KAPISINDA BEKLEDİ

30 dakikada hastaneye yetiştirilmezse ölebilir
Fatoş’un kan kanseri olduğunu öğrendiklerinde dünyanın başlarına yıkıldığını zannettiklerini kaydeden Talat Gemici, "Ailece umutsuzluğa kapıldık. Artık hiçbir şeyin önemi kalmadığını düşünerek çaresiz kaldık. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 33 günlük ilk tedavi sürecini geçirdik. Her gün hastane kapısında dua ettik. Doktorlarımız ellerinden gelen tüm gayreti gösterdi. Fatoş’un hastaneye yatışının üzerinden 44 gün geçti" diye konuştu.

30 DAKİKADA HASTANEYE ULAŞTIRILMASI GEREKİYOR

Tedavinin ilk etabının tamamlandığını söyleyen Talat Gemici, bugün hastaneden taburcu edildiklerini belirtirken şöyle dedi:

"44 gün sonunda Elmalı’ya gitmeyi hayal ediyorduk. Fakat doktorlarımız Fatoş’un durumunun kritik olduğunu, ateşinin yükselme ihtimalinin her an olduğunu, en geç 30 dakika mesafede oturabileceğimizi söyledi. Biz de bir çocuğumuzu Elmalı’daki yakınlarımızın yanına bırakıp, hastane yakınında bir ev tuttuk. Ancak Antalya’da yeni bir hayat kurmak, iş bulmak zorundayım. Çocuğumun tedavisi için yaklaşık 2 aydır çalışamıyorum. İşimden ayrıldım. Kimseye muhtaç olmadan, iş bulup aileme bakmak ve Elmalı’da bıraktığımız evladımızın ihtiyaçlarını karşılamam gerekiyor."

Talat Gemici, erken teşhisle tedavisine başlanan kızı Fatoş’un şimdi en çok ihtiyacı olan şeyin ’0’ Rh negatif kan ürünü trombosit olduğunu, ihtiyaç duyulduğunda bu konuda destek beklediklerini söyledi. Gemici, kızlarının tedavisinin en az 6 ay ile 1 yıl arasında süreceğinin söylendiğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!