2015'in ilk bebeği Meryem Azra

Güncelleme Tarihi:

2015in ilk bebeği Meryem Azra
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 01:32

İstanbul'da 2015 yılının ilk bebeği Meryem Azra, Zeytinburnu Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya geldi.

Haberin Devamı

Hastaneye gelerek bebeği ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Her yıl yaklaşık 1 milyon 150 bin bebeğimiz doğuyor. Bu, ülkemizin büyük bir zenginliğidir" dedi.

İŞTE 2015'İN İLK BEBEKLERİ

İstanbul'da 2015 yılının ilk bebeği Zeytinburnu, Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya geldi. Mardinli oldukları öğrenilen ve 2 yıldır İstanbul'da yaşayan İdris ve Hamdiye Akbalık çiftinin 3. bebeği olan Meryem Azra'nın, ilk ziyaretçileri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin oldu. Akbalık çiftini tebrik eden Bakan Müezzinoğlu, üçüncü çocuğu olduğunu söyleyen baba İdris Akbalık'a, "O zaman sen söz dinleyenlerdensin" diye seslendi.



Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Her yıl yaklaşık 1 milyon 150 bin bebeğimiz doğuyor. Bu, ülkemizin büyük bir zenginliğidir. 2014 yılında doğan ve 2015 yılında doğacak tüm yeni nesillerimize, sağlıklı, huzurlu, bereketli bir yaşam diliyoruz. Önce kendileri için sonra aileleri için, sonra ülkeleri için, insanlık için hayırlı olmalarını istiyoruz. 'Sizlerin en hayırlınız insanlara en çok faydalı olanınızdır' demiş medeniyetimizin önderi" dedi.

Haberin Devamı

"1 SENE ANNELERİN EVLATLARINI EMZİRMESİNİ ARZU EDİYORUZ"
Kendisinin de Meryem Ece adında bir torunu olduğunu belirten Müezzinoğlu, annelere de şu şekilde tavsiyelerde bulundu:
"Anneler dünyada, bir başkasının sahip olamayacağı annelik kariyerine sahip oluyorlar. Anneler, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir. Merkeze iyi nesiller yetiştirmeye almalılar. Her annenin doğal yapısı, normal doğum üzerine yaratılmış. Normal doğumu merkeze almak lazım. Tıp da olağan üstü durumlar için var. İhtiyaç duyulduğu zaman, hekim arkadaşların en doğru kararı vermelerini isteriz. Anne sütünden daha önemli, daha sağlıklı bir şey yoktur. Bebek için anne sütünde hem gıda, hem ilaç var. En az 6 ay, mümkünse 1 sene annelerin evlatlarını emzirmesini arzu ediyoruz"

Haberin Devamı

3 KİLO 600 GRAM DOĞDU

Meryem Azra bebeğin 3 kilo 600 gram ve 52 cm boyunda doğduğu öğrenildi. Bakan Müezzinoğlu ve Vali Vasip Şahin, Meryem Azra bebeğe altın takarak, ailenin yeni yılını kutladı. Bakan Müezzinoğlu ve Vali Vasip Şahin hastanede doğum yapan diğer aileleri de ziyaret ettikten sonra hastaneden ayrıldı.

İZMİR'DE 2015'İN İLK BEBEĞİ MİRAÇ OLDU

İzmir'in yeni yıldaki ilk bebeği özel bir hastanede dünyaya gelen 'Miraç' bebek oldu.

Cep telefonu aksesuar işiyle uğraşan Kenan Dal (31) ile ev eşi Esra Dal (24) çiftinin saat 00.02'da dünyaya gelen ikinci bebeklerine Miraç ismi verildi. 3 kilo 500 gram ağırlığında ve 52 santimetre doğan bebek ile annenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İkinci kez baba olmanın mutluluğunu yaşayan Kenan Dal, 2015 yılının bebeğine ve ailesine sağlık ve mutluluk getirmesini diledi. Dal, “Bu sefer çok farklı oldu, daha büyük bir heyecan oldu. Hiç beklemiyorduk. Bu günü beklemiyorduk. Aslında yarın doğum yapacaktı ama bugün geldi. Yeni yılın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. İsmini de ‘Miraç’ koyduk. Umarım ismine de layık olur. Sağlık durumu çok iyi, 3 kilo 550 gram doğdu. Gayet sağlıklı, umarım hep sağlıklı olur. 2015’in ilk bebeği oldu” diye konuştu. Anestezinin etkisinde olan anne Esra Dal ise güçlükle, “Çok mutluyum. İkinci evladım o da erkekti. İsmini Miraç koyduk” dedi. Dal çifti bebeklerini yeni yılın ilk dakikalarında bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı.

Haberin Devamı

ADANA'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 00.00'DA DÜNYAYA GELDİ

Adana’da yeni yılın ilk bebeği 00.00’da dünyaya geldi. Bebeğe Hasan Düzgün adı verildi.

Adana’da 2015 yılının ilk bebeği 00.00’da Marsa Doğum Evi ve Yenidoğan Sağlık Evi’nde dünyaya geldi. Ali-Kadriye Babayiğit çiftinin ikinci çocuğu olan erkek bebeğe Hasan Düzgün adı verildi. 3 kilo 750 gram ağırlığında sezaryen ile dünyaya gelen bebeğin ve annesinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, baba ise heyecanlı dakikalar yaşadı. Doğumhane önünde heyecanlı dakikalar geçiren baba Ali Babayiğit, kızı İrem’den sonra ikinci bebeklerini beklediklerini, çok mutlu olduğunu belirtti. Baba Babayiğit, oğlunun büyüyünce doktor olmasını istediğini vurguladı.

Haberin Devamı

ISPARTA'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ DÜNYAYA GELDİ

Anne Sevilay Esen, sezaryen doğumla bir kız bebek dünyaya getirdi

sezaryenle saat 00.01'de gerçekleştirilen "Esila" bebek, Isparta'da yeni yılın ilk bebeği oldu.

Doğum sancılarının artması üzerine dün Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine gelen Sevilay Esen, burada tedavi altına alındı. Bebeğin baş uyumsuzluğu nedeniyle bugün sezaryen doğuma alınan anne Esen, yaklaşık 15 dakika süren operasyonun ardından saat 00.01'de bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

3 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya gelen ve ismi "Esila" konulan bebeğin, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Operasyonun ardından bebeği kucağına alan baba Ramazan Esen, Esila bebeğin ilk çocukları olduğunu söyledi. İlk bebeklerinin yeni yılın ilk saatlerinde doğmasının kendisine ayrı bir mutluluk verdiğini dile getiren Esen, "Allah'a çok şükür sağlıklı bir bebeğimiz oldu, çok mutluyuz" dedi.

GAZİANTEP'TE MUHAMMET ALİ

Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yeni yılın ilk bebekleri sağlıklı şekilde dünyaya geldi.

Haberin Devamı

Gaziantep’te Ahu ve Ramazan Yavuz çiftinin ikinci çocukları olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yeni yılın ilk saniyelerinde 2 kilo 850 gram ağırlığında dünyaya gelen erkek bebeğe ’Muhammet Ali’ ismi verildi. Yavuz çifti, kız çocuklarının ardından dünyaya gelen erkek bebekle mutlu olduklarını belirtti.

KAHRAMANMARAŞ’TA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ: ’NURİ EFE’

Kahramanmaraş’ta yeni yılın ilk dakikasında dünyaya gelen İsa ve Özlem Ceylan çiftinin ilk bebeğine ’Nuri Efe’ adı verildi. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Yerleşkesi’nde yeni yılın ilk dakikasında 1 yıllık evli İsa ve Özlem Ceylan çiftinin ilk çocuğu dünyaya geldi. Ailesi, bebeğe ’Nuri Efe’ ismini verdi.

Dünyaya 2 kilo 800 gram olarak gelen ve sağlıklı olduğu belirtilen bebeğin babası İsa Ceylan, "İlk bebeğimiz yeni yılın ilk saatlerine denk geldi. İsmini de Nuri Efe koyduk. Çok mutluyuz. Allah bebeği olmayanlara da nasip etsin" dedi.

ŞANLIURFA’DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ: ’MUHAMMET MAHİR’

Şanlıurfa’da yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen bebeğe ise Muhammet Mahir adı verildi. Kentteki özel bir hastanede Yusuf ve Songül Badıllı çiftinin 4’üncü çocuğu olarak 2 kilo 600 gram ağırlığında dünyaya gelen erkek bebeğe ailesi ’Muhammet Mahir’ adını verdi. Anne Songül Badıllı, bebeğinin yeni yılın ilk dakikalarında doğmasından dolayı ayrı bir mutluluk yaşadığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!