Sağır Sultan

Güncelleme Tarihi:

Sağır Sultan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 00:00

Haberin Devamı

Demir Adam hasta

Iron Man yani Demir Adam lakaplı Black Sabbath gitaristi Tony Iommi’nin lenf kanseri olduğu açıklandı

Black Sabbath’tan bir iyi, bir de kötü haber: Sabbath, 33 yıl sonra Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler ve Bill Ward’dan oluşan orijinal kadrosuna kavuşup stüdyoya girdiğini duyurunca rockçılara ter bastı. Orijinal Sabbath’ın, Coachella ve Download gibi dev festivallere çıkacağını yurdum metalcileri halaylarla karşılasa da grubun kurucusu ve gitaristi Tony Iommi’nin (64) kanser olduğunu duyunca herkesin tadı kaçtı. Iommi’nin tedavisi nedeniyle Coachella konseri iptal olan grubun yerini, The Black Keys aldı. Download’un afişleriyse hala grubun ismini taşıyor. Umalım ki muhteşem metal riff’lerinin sahibi Iommi sağlığına bir an evvel kavuşsun.

Haberin Devamı

Hiç duymadığınız bir grup

Geçen gün sıcak bir stüdyoya gidip köpeğin biri bacağımla münasebete girerken, bir kedi de kucağıma sırnaşırken şahane bir albüm dinledim. Albüm daha tamamlanmamış, şarkıların bazıları eksik. Ama o bitmemiş şarkıları şu anda piyasaya sürseler evinizdeki ‘tamamlanmış’ albümleri çöpe atarsınız. Biraz rock, biraz pop ama bolca Türkiyeli bir albümü şahane ve hiç duymadığınız bir gruptan yıl bitmeden dinleyeceksiniz. Solistin ismini çokça duymuş olsanız da grup kuracağını tahmin etmiyorsunuzdur. İsim vermiyorum; dozunda merak kediyi öldürmez, biraz heyecan iyidir. Kokusu yakında tarafımdan ortaya çıkartılacaktır.

Leonard Cohen - Old Ideas
GÜZELLER İÇİNDEN SEÇTİM

Büyük şairin, yeni albümü ‘Old Ideas’ görücüye çıktı. Geçen hafta Radyo Eksen’in internet sitesine girenler albümü hafta boyunca online olarak dinledi. Ben de sürekli dinleyenlerdenim. Cohen’de hiçbir şey değişmediği gibi kanımca müzikal anlamda bir zenginleşme de söz konusu. Örneğin; albümün tamamına etki eden Hammond ve Rhodes org kullanımı çok başarılı. Fender Rhodes sesleriyse özellikle ‘Different Sides’da coşuyor. Albümü alana kadar Eksen’in ana sayfasını aşındırın derim. Ayrıca ‘Old Ideas’ı aynı site vasıtasıyla D&R üstünden ön siparişle alabiliyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!