Sağır Sultan

Güncelleme Tarihi:

Sağır Sultan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2010 10:37

Haberin Devamı

Leonard CohenSongs From The RoadSony Music

Kulis görüntüleri ile birlikte

Basit ritmlerin, dokunaklı melodilerin ve muhteşem sözlerin sahibi Leonard Cohen’in son dönemine tanıklık edebileceğimiz müthiş bir albüm. Eski-yeni toplam 12 parça var içinde. Efsanenin son turnesinde verdiği konserlerde kaydedildi. Famous Blue Raincoat, The Partisan, Hallelujah ve Chelsea Hotel gibi klasikler eksik bırakılmamış. Efsaneyi canlı dinleyenleri en çok heyecanlandıracak şey ise albümün DVD’si. Leonard Cohen’in kızı Lorca Cohen’in çektiği 93 dakikalık kulis görüntülerini içeren DVD için bile bu albüm alınır. CD’nin içinden bir de falcı balık çıkıyor. Avucunuzun içine koyuyorsunuz, aldığı şekle göre kırmızı balık size bir şey söylemiş oluyor. Cohen’in bir bildiği vardır diyerek hemen falımıza bakıyoruz. Balığı bir kenara bırakırsak bu albüm arşivinizde mutlaka bulunması gereken bir parça, kaçırmak olmaz.

Haberin Devamı

Robbie WilliamsIn And Out Of Consciousness (Greatest Hits 1990 - 2010)Chrysalis Records

20 yıllık antoloji kaçmaz

Doğruya doğru; Take That’i hiç sevmezdim fakat Robbie Williams gruptan çıkmış en başarılı adam. Take That zamanlarında biraz geri plandaydı Williams fakat solo kariyerine başladığı andan itibaren kendini gösterdi. Şimdi karşımıza 20 yıllık bir zamanı kapsayan toplamayla çıkıyor. Genelde best of’ları sevmem, çünkü şarkı listesinde mutlaka eksik bulurum. Fakat bu albümde eksik bulmak zor. 2 CD’lik albümde 39 parça var. 1990’ların başından günümüze, en iyileri seçilmiş ve en güzeli kronolojiye de uymamışlar, 1990’da yayınlanan bir parçadan sonra 2010’da yayınlanan Bodies’i dinleyebiliyoruz. Bu albüm de arşivlik kapsamında ele alınabilir. Benim gibi arşiv delilerini ise rahatsız edecek bir eksik var albümde, daha doğrusu bir fazlalık. Normalde koruyucu jelatinin üstüne yapıştırılan sponsorun reklamı bu sefer CD kapağının üstünde duruyor. Çıkartmaya kalksam kapak zarar görecek, çıkartmasam Robbie’nin kafasının yanında bir kırmızılık...

Neslihan EnginRuhum Su AldıLirik Müzik

Eğitimin farkını anlamak için

Haberin Devamı

Neslihan Engin, aslında uluslararası ilişkiler mezunu. Bir süre çeşitli mekanlarda, Nesli Plays Tori isimli konserler verdi. Piyano başında söylediği Tori Amos şarkılarında ne derece başarılı olduğunu gösterdi. Piyanosuyla söylediği şarkılara gayet müsait olan sesini tüm albümde çok iyi kullanan Neslihan Engin, üniversite eğitiminin ardından İTÜ MİAM’da Ses Mühendisliği ve Dizaynı bölümünü bitirdi. Albümün düzenlemeleri gayet güzel, konserdeymiş kadar canlı duyuyoruz her şeyi. Ayrıca Neslihan Engin, albümde şarkı söylemenin dışında piyano ve akordeonları da çalıyor. Yaşadığı her olaydan bir şarkı yarattığını söyleyen Engin, her parçayı bir hikaye gibi anlatmış. Şarkılar içinde benim favorilerim Bardan Adam Çıkmaz, Kaçtım ve Git Burdan. Bir şans verip kulak kabartmakta fayda var.

Haberin Devamı

HurtsHappinessRCA

Yeni Depeche Mode mu?

Çıkmasını uzun süre beklediğim ve son zamanlarda dinlediğim en güzel albümlerden biri. Synth-pop ve Elektro-pop türlerinin çok kaliteli bir örneği olduğunu büyük rahatlıkla söyleyebilirim. Silver Lining ile açılan albüm, son şarkı The Water’a kadar pek çok güzellik sunuyor bizlere. Besteler ve sözler iki grup üyesi Theo Hutchcraft ve Adam Anderson’a ait. Birkaç aydır, ilk single’ları Wonderful Life’ın klibi internette elden ele paylaşılıyordu. Devotion adlı parçada Kylie Minogue’un da sesini duyacaksınız, çok iyi bir şarkı. Ayrıca internette araştırırsanız, Kylie’nin, Hurts’ten akustik olarak cover’ladığı Wonderful Life’ın videosuna da ulaşabilirsiniz. Bazı müzikseverlerin dediği gibi yeni Depeche Mode onlar mı, yoksa fazla abartılmış bir grup mu bekleyip göreceğiz. İngiltere turne biletlerini çok kısa sürede tüketmeyi başaran ve yakında Scissor Sister’s’ın alt grubu olarak yeni konserler verecek olan gurubun albümünde falso yok, hatta gayet güzel.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!