Sağ serbest, solda müzayede var

Güncelleme Tarihi:

Sağ serbest, solda müzayede var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 12:51

Mahir Çayan'ın Bütün Yazıları, satıyorum, saat, saaatt, saaaatttt, Mahir Çayan, saaatttttım...Böyle bir cümleyi 20-30 yıl önce duymayı hayal edebilir miydiniz? Mümkün değil, deli derlerdi adama..

Haberin Devamı

Ama dünya değişti, şubat sonunda yapılacak müzayedede bunun gibi, bir dönem değil taşımak evde bulundurmanın bile mangal gibi yürek isteyeceği kitaplar satışa çıkacak.

Sağ serbest, solda müzayede var

Beyoğlu Hasnun Galip Sokak'taki Sahaf Simurg'u bilmeyen kitap kurdu çok azdır. Simurg'un sahibi İbrahim Yılmaz bir süredir kitap müzayedeleri de yapmaya başlamıştı.

İlk başlarda meyhanecinin içki içmemesi gerekir kuralını bozarcasına bir sahaf olarak satın aldığı kitapların çoğunu kendi koleksiyonuna aktarınca işin içinden çıkamaz hale gelmişti. Sonunda da müzayede yapmaya karar verdi ve bu bir gelenek halini almaya başladı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda yaptığı son müzayede basında hayli ilgi görmüştü, çünkü Türk masonlarına ait evrakı satışa çıkarmıştı.

İbrahim Yılmaz şimdi de sol literatürün en ilginç kitaplarını satışa çıkaracağı bir müzayede düzenliyor. Hazırlıklar hemen hemen tamamlanmış durumda. Adı da başlıkta dediğim gibi "Sağ serbest, solda müzayede var."

Baskısı bulunmayan kitaplar, ilk baskılar, hiç bilinmeyen savunmalar, hatıralar...

Türk solunun kayda girmiş ama gizli kalmış tarihi bir nevi.

Gerçekten bulunması zor kitapların olacağını tahmin ediyorum müzayedede. Liste henüz elimde değil ama tahmin etmek güç değil.

Darbe dönemlerinde banyo küvetlerinde, sobalarda yakıla yakıla tükendi çünkü çoğu. Nerede bulacaksın bir daha.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!