Saç bakımı da cilt gibi üç aşamalı olmalı

Güncelleme Tarihi:

Saç bakımı da cilt gibi üç aşamalı olmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2010 13:02

Nicole Kidman, Madonna, Uma Thurman, Cate Blanchett, Kylie Minogue, Sienna Miller ve Penelope Cruz gibi birçok ünlü isim; saçlarını ona emanet ediyor.

Haberin Devamı

Sibel ARNA
 
Paris, Milano, New York Moda Haftası farketmiyor, hepsinin en önemli beş defilesinde saçlar onun elinden çıkıyor. Yaptığı saçlar moda oluyor, sokağa yayılıyor. Aynı zamanda Pantene Global Saç Güzellik Elçisi. Sam McKnight, 2010 ilkbahar & yaz saç trendlerini ve güçlü saçlara sahip olmanın sırları anlatmak için geçen hafta İstanbul’daydı.

SAÇLARIMI SÜREKLİ BOYADIĞIM İÇİN DEĞİL GENETİK NEDENLERLE KEL KALDIM

Saçın hayatımın işi olduğunu anladığımda sekiz yaşındaydım. Beatles üyelerinin saçlarını görmüş, büyülenmiştim. 11 yaşıma geldiğimde, saçlarımı onlar gibi yapıyordum. 15’ime geldiğimde belime kadar uzundular. 17 yaşında David Bowie’den aldığım ilhamla üstleri kısa, arkaları uzun kestim. Bir hafta yeşilse bir hafta pembeydi. Şimdi siz o yüzden mi kel kaldınız, diyeceksiniz. Hayır, beni kel bırakan genetik mirasım oldu.
Üniversitede istemeyerek öğretmenlik okudum. Okul dışındaki vaktimi bir arkadaşımın kuaför salonunda harcadım. O zaman bu işten para da kazanılabileceğini anladım. Ailem fakirdi. Para kazanmak, en azından yaşamımı sürdürecek kadar para kazanmak benim için önemliydi.

Haberin Devamı

MODA ÇEKİMLERİNİN KUAFÖRÜ NASIL OLDUM

Okul bitince, ki 70’lerin ortalarına denk gelir, Londra’ya geldim. Soluğu şehrin en önemli kuaför salonlarından biri olan Molton Brown’un önünde aldım. Yalvardım, ağızlarından girdim burunlarından çıktım, beni işe almaları için onları ikna ettim. Bir kaç yıl salonda çalıştıktan sonra hayatım boyunca moda çekimlerinde çalışmak istediğime karar vererek oradan ayrıldım. Salonda ömür çürütmek istemiyordum. Fotoğrafçılar, mankenler ve harika kıyafetlerle dolu yaratıcılık ortamında, eğlenerek çalışmak istiyordum. O dünyaya girdim ve uzun bir süre daha çıkmaya niyetim yok.

MASKE VE KREM SAÇI YAĞLANDIRMAZ MI?

Altı yıldır Pantene’in Güzellik Elçisi’yim. Farklı saç tipine göre farklı ürünler geliştirdik. Kadınlar yüzlerini önce yıkamaya sonra toniklemeye ve en son nemlendirmeye alıştılar. Saç için de benzer bir üç aşamadan geçmek şart. Şampuan, bakım kremi, onarıcı bakım maskesi... Böyle yaparsanız saçlarınızı korursunuz, kolay şekil almasını sağlarsınız ve verdiğiniz şekil uzun süre dayanır. Türkiye’de ve dünyada en sık karşılaştığım soru şu: “Maske ve krem kullanırsam saçım yağlanmaz mı.” Bu soruya “O eskidendi” diye cevap veriyorum. Eskiden bu tip ürünlerin içeriği yağlıydı ama artık çok hafifledi ve arındılar.

Haberin Devamı

EN GÜZEL SAÇLI ÜNLÜ KİM?

Ünlüler içinde en etkileyici saça sahip iki isim var. Kate Moss ve Gisele Bündchen. Kate Moss’un deneyselliğini seviyorum. Bir gün sade, bir gün çok çılgın. Lady Gaga kadar olamıyor ama o kadar da abartmaya gerek yok zaten. Gisele’in ise saç kalitesine, parlaklığına, dolgunluğuna hayranım. Saçlarına çok iyi bakıyor. Renk konusunda Cate Blanchett’in saçları çok heyecan verici.

7 YIL LADY DİANA’NIN SAÇINI KESTİM

Yedi yıl boyunca Prenses Diana’nın saçlarıyla ben ilgilendim. Hiç bir şeyden, onun saçını kesmekten aldığım keyfi alamadım. Sayesinde kestiğim saç fenomen oldu. Hala dünyanın dört bir yanında bir sürü insan, saçlarını Prenses Diana gibi kestiriyor.

Haberin Devamı

İşte bu yazın saçları

Dağınık topuzlar: Bu stille, saçlardaki bağları gevşetiyoruz. Saç modellerinde hem yetişkin hem de çocuksu bir saç modeli yaratmanın rahat ve kadınsı bir şeklini sunuyoruz. 2010 ilkbahar & yaz sezonunda kıyafetlerin bitirilmemiş gibi bir havası var, bu nedenle saçların da aynı şekilde görünmesini istedik.
Endamlı siluet: Bohem karşıtı ve daha özen gösterilmiş saç görünümlerine geri dönüş var. Modellerin her birinin boyunu birkaç santim uzatan kabarık saçlar ve topuzlar yarattım.
Uzun dalgalar: İşte bu, makyajsız olup makyajlı görünüme eşdeğer nitelikte bir saç stili. Göz kamaştırıcılığa daha sade bir yaklaşım getirirken, ilhamını fazlasıyla zaman harcanmış lüks görünümden alıyor.
Örgü geçidi: Örgü, bu yazın en öne çıkan trendi. Örgü saçlar hakkındaki en güzel şey, bir seferde iki stil elde edebilmektir. Birincisi örgü saçtır ki, bu gündüz kullanım için mükemmeldir. Saçı açıp taradığınızda ise saçlarınız hacim kazanır ve sizi dışarda bir geceye hazır hale getirecek mükemmel dalgalara sahip olursunuz.  
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!