Rüzgarın Kızı’ndan enteresan bir ’2 Teker-4 Teker’ karşılaştırması

Güncelleme Tarihi:

Rüzgarın Kızı’ndan enteresan bir ’2 Teker-4 Teker’ karşılaştırması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2007 00:00

Uzun zamandır sizlerle beraber bir aktivite yapmadığımı, e-posta adresime gelen "Sizi severek okuyoruz. Ailecek hastasıyız" mesajlarından fark ettim. Önceden bu tip mesajlar yerine bu köşeden açtığım konulara yoğun yorumlar gelir, karşılıklı konuşur giderdik.

İşte bu sebeple önümüzdeki haftadan itibaren yeni bir köşe açıyor Rüzgarın Kızı. Bu 4 teker, 2 teker olsa hangi 2 teker olurdu? Efendim şimdiiiik... Bildiğiniz üzere, 2 teker sevdalıları’nın pek çoğunun, kendisinin olmasa bile ailesinde birilerinin en az bir adet 4 tekeri de vardır. Önümüzdeki haftadan itibaren "2 teker-4 teker" başlığı altında bir marka ve model motosikleti alıp; "Bu eğer otomobil olsaydı hangi otomobil olurdu?", "Bu motosikletin kullanıcısı motor değil de otomobil alsa hangi otomobili alırdı" ya da tam tersi, örneğin "Suzuki Jimny motosiklet olsaydı hangi motosiklet olurdu?" gibi eğlenceli sorulara 2 teker ve 4 teker karşılaştırmaları yaparak cevaplar bulacağız.

Bu araştırmamızda otomobil markalarını da motosiklet markalarını da sizin seçmenizi istiyorum. Hadi bana hangi 2 tekeri hangi 4 teker ile eşleştirdiğinizi ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr adresinden yollayın. Önümüzdeki haftadan itibaren sizin eşleştirdiğiniz bu 2 teker ve 4 tekerlerin özelliklerini, ayrıntılarını bu sayfadan tüm motosiklet ve otomobil sevdalıları ile paylaşalım...

SUPERBIKE TAVKVİMİNDETÜRKİYE YOK

Eveeeet. İşte acıklı haber sonunda geldi. SuperBike yetkilileri 2008 yılı takvimini açıkladılar. Bizim ülkede Arap saçına dönen "SüperBike Türkiye’ye gelsin" hikayemiz bu yıl, ümitlerini bir sonraki seneye bırakarak veda etti böylece. Yani Dünya Supersport Şampiyonasında şampiyon olan gururumuz Kenan Sofuoğlu önümüzdeki sezon Superbike yarışlarında Türkiye’nin takviminde yer almaması nedeniyle malesef İstanbul’da kendi seyircisi önünde yarışamayacak. Yetkililer tarafından açıklanan resmi Dünya Superbike Şampiyonası yarış takviminde Portekiz, Amerika, Endonezya ve İtalya ile birlikte dört yeni pist ilk defa takvime girmiş.

4 TEKERLEKLİ MOTOSİKLET OLUR MU

’Dört tekerlekli motosiklet olur mu’ demeyin! Oldu! Buyurun buradan yakın! Motosiklete 2 tekerli şeytan icadı demek tarihe karışacak. Çünkü artık 4 tekerli motosikletler geliyor. Yamaha’nın Tokyo motosiklet fuarında tanıttığı pek çok konsept model içinde en dikkat çekeni ’Tesseract’ isimli dört tekerlekli motosikleti oldu. Bu yıl Türkiye’de de büyük ses getiren, benim de bizzat bir adet edinip tepesinden inmediğim üç tekerlekli Piaggio MP3’ten sonra Yamaha da virajlarda motosiklet gibi yatabilen bir dört tekerlekli motosiklet üretmeye hazırlanıyor. Ancak bu modelin dört tekerlekli olması kadar V2 benzinli motorunun yanında bir elektrikli motor da taşıyarak hibrit bir cihaz olması enteresanlığını artırıyor. Seri üretim için henüz hiçbir şey söylenmemesine rağmen motosikletlere göre pek çok avantajı bulunan Tesseract’ın biran evvel üretilerek biz motosiklet meraklılarının huzuruna çıkmasını ben dört gözle bekliyorum.

Motorda giyim kuşam işleri

Motosiklette giyim ve kuşam’ın ne kadar önemli olduğunu her fırsatta bu köşeden bağırıp dururum. Motosikletler ile birlikte hızla gelişen giyim kuşam malzemeleri içinde son dönemde büyük gelişmeler var. Bundan 10-15 yıl önce sadece hava koşullarından korunmak için kullanılan motosiklet giyim ve kuşamları artık çok fonksiyonlu, kaza ve darbelere karşı da büyük koruyucu. Türkiye’de de önemi fark edilen motosiklet giyim kuşamı hızla yeni bir Pazar olarak motorseverlerin hizmetine giriyor. Yurt dışına baktığımızda ise bizden epeyce ilerde olduklarını, piyasaya çıkan yeni modellerden anlayabiliyorsunuz.

Örneğin, yurt dışında lansmanı yapılan yeni nesil botlar içinde özellikle Alpinestars, Sidi, Dainese ön plana çıkarken piyasaya yeni giren Puma, Diadora, Suomy gibi markalar da son derece yüksek güvenlik sunan ürünlerini ile göz dolduruyorlar. Botlardan sürücülerin beklentisine uygun olarak konfor-güvenlik uzlaşmasını sağlaması ve kullanışlı olması bekleniyor. Her ne kadar bu modellerin Türkiye’ye gelmeleri pek söz konusu olmasa da MotoGp pilotlarının ayaklarındaki botlara özenenler için üretilen 3 modeli sizler için seçtim. Bunu niye yaptım ben de bilmiyorum.

ALPINESTARS SUPERTECH

Alpinestars markası Türkiye’ye Otosever tarafından getiriliyor. Alpinestars özellikle pist yarışlarında en çok tercih edilen markalardan biri. Pek çok MotoGP pilotunun tercihi olan Supertech serisi ise bu yıl yenilendi. Artık daha ince, daha hafif ve daha yüksek korumaya sahip. Eski botun şişe gibi kalın görüntüsünün yerini ince ve uzun bir Supertech almış. Yine içe giyilen bir bot ve üstte korucu bot olmak üzere iki katmanlı. Sorun çıkaran fermuarı da dışa alınarak hem kolay giyilmesi hem de iki de bir fermuar değiştirme derdi kalkmış. Türkiye’ye ne zaman gelir? Gelir mi? Bilmiyorum.

SIDI STREETBURNER

Sidi ve Suomy’i Türkiye’ye Korlas getiriyor. Ünlü İtalyan bisiklet ve motosiklet botu üreticisi Sidi bu yıl en üst modelinin (Vertigo Corsa) kısa versiyonunu üretmiş. Ülkemizde pek tutulmasa da bileği koruyup, kaval kemiğine hiçbir faydası olmayan bu tip botlar Amerika’da pek seviliyor.

SUOMY EXTREME

Bu yıl üretilen Extreme modeli ile Kask üreticisi Suomy bot işinde de iddialı olmaya çalışıyor. Oldukça sağlam koruma sunan yapısı kadar magnezyum ayak ucu koruması ile pistlerde kıvılcım ata ata dolaşmak çok zevkli olabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!