Roxy 15 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Roxy 15 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2008 00:00

Roxy, Babylon, hadi olsun olsun bir de Hayal Kahvesi ile Nardis. Başka kaç mekan bunlar gibi ismiyle cismiyle aynı yerde, bu kadar uzun süre popüler kalabilmeyi becerebildi ki? İşte Roxy 15 yaşında. İlk açıldığındaki müdavimleri şimdi torun torba sahibi. Ama kapısındaki meşhur kuyrukta insanlar hálá soğukta beklemekten üşütüp, hasta olmaya devam ediyor. Zaten eski müdavimleri de haftada bir olsun, uğramadan edemiyor. Böyle bir kürkçü-tilki ilişkisi oluşuyor Roxy ve müdavimleri arasında.

Bu 15 yıllık devamlılığın arkasında hep "in" bir eğlence mekanı olmasının yanında, genç müzisyenlerin tanıtıldığı Roxy Müzik Günleri gibi özel etkinliklerin de payı büyük. Çılgın partilerinin yanı sıra senelerce caz festivaline de ev sahipliği yaptı, sayısız müzisyen, grup ve DJ’yi ağırladı. Geçen yıl da hemen yanlarındaki binayı da alıp, Yan Gastrobar adında şık bir lokanta yaptılar.

Mekan 15. yaşgününü sevenleriyle birlikte çarşamba özel bir partiyle kutladı. Bu akşam olağan Roxy eğlencesi var, yarın ise özel bir grup geliyor: Dünyadaki en iyi Queen Tribute gruplarından Killer Quenn. Freddie Mercury’yi özlediyseniz kaçırılmayacak bir şov. Parti saat 21.00’de başlıyor. Şart değil ama partiye 80’ler kılığında gidenlere sürprizleri de varmış. Roxy, Taksim-Sıraselviler Caddesi’nde, Alman Hastanesi’ne komşu. (212) 249 12 83. www.roxy.com.tr

BU İYİ HALİ

Roxy’de olağan bir hafta sonu, saat 01.30. Kalabalık artmaya devam edecek ve yarım saat sonra 02.00’de tavana vuracak. O zaman fotoğraf çekmek bile imkansız. Aradan geçen 15 yılda dönem dönem herkesin kendi Roxy zamanları oldu. Şu sıralar mekanın en sıkı müdavimleri Hale Caneroğlu, Seda Akman, Mehmet Günsur, Nejat İşler, Koray Candemir ve Harun Tekin.

Gezi Pastanesi’nde pepper steak

Ünlülerin, yazar, çizerlerin yıllardır uğrak yeri olan The Marmara Kafe şimdi Kitchenette olunca buranın eski sakinleri kendilerine yeni yer aramaya başladı. İmdatlarına yine Taksim’deki iki yıl önce yenilenen Gezi Pastanesi yetişmiş gibi görünüyor. İstanbullu azınlık lezzetleri üzerine 1987’de faaliyete başlayan Gezi Pastanesi iki yıl önce kendini yenileyerek bir de restoran mönüsü oluşturdu. Ve bu haliyle Doğan Hızlan, Füruzan, Fatih Çekirge, Hale Soygazi, Sinan Çetin, Şener Şen, Hilmi Yavuz gibi isimlerin ikinci adresi oldu. Bazılarının masası bile belli. Mesela Selim İleri, üst kattaki masasında müşteri varsa, kalkıncaya kadar bekliyor. Taksim Meydanı manzarasına karşı dinlenmek, çalışmak, sohbet etmek için ideal. Giderseniz, rom truff, karamel truff gibi çeşitlerin yanında size Gezi Pralin denemenizi tavsiye ederim. Acayip bir şey: İçi naneli badem ezmesi, dışı eritilmiş bitter kaplı. Mönüde en beğenilen seçenek pepper steak. Fiyatı 27 lira. (212) 292 53 53.

Şımarık, seksi ve İstanbullu

Cüzdanınızdan 40 milyon çıkartın, yakın. Üzerinize kalınca bir palto giyip gardırobunuza girin. Gardırobun içinde art arda sigara için, hatta mümkünse içeriyi ter kokutun. Hareket etmeye çalışıp edemeyin, piyon gibi dikilmek zorunda olduğunuzun bilincine varın. Sabah 4 olunca, gardıroptan çıkın...

İşte size harika bir Roxy gecesi!

Evet Roxy tutkusu ancak böyle anlatılır. Bu tanıma Ekşi Sözlük’te rastladım. Daha iyisini de yazamayacağım için aynen aparttım.

Beyoğlu’nun kült kulübü Roxy 15’ine bastı. Bu bir toplu mazoşizm.

Tam 15 yıldır toplanıp toplanıp toplama kampı Roxy’ye gidilmesinin başka hiçbir açıklaması yok.

Abuk, garip, hasta, uğursuz, eğlenceli ve seksi bir yer.

ADAMBAŞI 40 NTL

Gittiğinizde içeridekinden daha çok, dışarıda kuyrukta insan varmış ve içeride eğlenirken geçirdiğinizden daha çok, dışarıda kuyrukta beklediğiniz hissine kapılırsınız. Bu daha aperitif. Ana yemek ise bodyguard zulmü:

Siz kredi kartı verirsiniz, o üyelik kartı ister. Vardı, yoktu, olur, olmaz derken orta yol, adambaşı 40 NTL’ye (nakit liraya) bulunur ve nihayet içeri girilir.

Daha doğrusu girilmeye çalışılır.

Çünkü siz oraya girmeye çalışan 6 milyonuncu kişisinizdir.

En sıkı müdavimleri Alman, İtalyan, Galatasaray liseliler, Boğaziçi, Bilgi, Galatasaray üniversiteliler ve Cihangir erbabı.

Böyle sanki bir geminin içinde sallanıyormuş gibi, kütleler halinde sağa-sola yığılınıyor. Kalabalık sizden yana çok abandığı zaman ayaklarınız yerden kesilirse telaşa kapılmayın. Basınç düşünce tekrar ayaklarınızın üzerine iniyorsunuz.

İçeride giriş biletine bir şişe sex on the beach’i veriyorlar.

Yangında soğuk meşrubat hissi veriyor, Nasılsa birşey olmaz diye kana kana seksondıbiiç’e dayanmayın. Dayanırsanız, o lodosta var ya, fark etmeden yayık ayranı gibi oluyorsunuz. Tecrübeyle sabit.

Ama sonrası bir mutluluk, bir tatlılık, bir ferahlık...

Ne az evvel şikayet ettiğiniz kötü müzik umurunuzda, ne kalabalık, ne havasızlık.

KAPISINDA ÜŞÜTMEK

Üstelik bu kuşaktan kuşağa aktarılan bir mazoşizm. Aradan geçen 15 yıla rağmen Roxy hálá in, hálá insanlar kışın kapısında üşütüp hasta oluyor.

Bir yanıyla kulüp, bir yanıyla da kreştir Roxy.

Çok insanı kucağında sallayıp büyütmüştür.

Sonra yaşınız kaç olursa olsun Roxy’ye bi uğranmadan edilmiyor.

Şımarık, seksi ve fazlasıyla İstanbullu.

İyi ki doğdun Roxy.

NESİ GÜZEL?

Mehmet Günsur@Roxy

Roxy’de en sevdiğim şey oraya erken gidip, gecenin etrafımda oluşmasını seyretmek ve yıllar geçse bile sevdiğin eski yüzlere rastlamak. Eğer geceye böyle erken başlarsanız o zaman DJ Kaan’ın 03.00’ten sonraki mükemmel yolculuğunun tadı daha güzel çıkıyor. Roxy deyince aklıma sabah beşlere, altılara kadar süren jam session’lar ya da solo yapmak için sırada bekleyen Spyro Gyro, Joshua Redman, John Zorn, İlhan Erşahin gibi dünya çapında müzisyenler geliyor. Latinos Nightos ve Roxy Müzik Günleri de var tabii. Az daha unutuyordum: Bir de bol buzlu cin-tonik!

ORADANELER OLUYOR?

Emre Aydın, Bursa’da

MTV ödüllü rocker başarısının tadını yarın akşam Ataevler-Bursa Suare’de çıkaracak. Biletler 28.5 lira. (224) 443 10 01.

Mor ve Ötesi, İzmir’de

Geçen yılın Eurovizyon 7.’si grup bu akşam Bornova-Ooze Venue’de çıkıyor. Geceye biletler 23 lira. (232) 388 78 70.

Yeni Türkü, Ankara’da

Bu akşam 20.30’da, Balgat Anadolu Gösteri Kongre Merkezi’ndeki konsere biletler 20-50 lira. (312) 286 12 11.

Murat Boz İzmit’te

Bilgisu Caddesi Sapphire Club’ta bu akşam Murat Boz çıkıyor. Biletler 56 lira. www.biletix.com (216) 556 98 00.

Rubalcaba, Antalya’da

İki Latin Grammy’li Gonzalo Rubalcaba yarın akşam Kültürpark-AKM Aspendos’ta. biletler 20-25 lira. (242) 243 88 49.

NE VAR NE YOK?

Madcon, Balans’ta

Beggin cover’larıyla ortalığı kasıp kavuran norveçli hip hop grubu yarın akşam 22.00’de sahne alıyor. Giriş 50 lira. (212) 251 70 20.

Emel Sayın kulelerde

Ne kadar özlemişiz! Mavi Boncuk duru sesiyle bugün ve yarın akşam 20.00’de İş Sanat’ta. Konserlere biletler 40-66 lira. (212) 316 10 83.

Demet Akalın Bostancı’da

Yarın akşam 21.00’de, Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konsere biletler 34-56 lira. Bakalım yine ne çam devirecek? (216) 384 72 10.

Chantage Studio Live’da

Depech Mode yorumlarıyla ünlenen alternatif rock topluluğunun konseri yarın 22.00’de. Konsere biletler 23 lira. (212) 244 77 12.

Kafaavcıları The Hall’de

Herbie Hancock’un 25 yıllık efsane grubu The Headhunters bu akşam 21.00’de The Hall’de. Biletler 30-35 lira. (212) 244 87 36.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!