Romanında ceset attığı Boğaz’da şimdi yemek yiyecek

Güncelleme Tarihi:

Romanında ceset attığı Boğaz’da şimdi yemek yiyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2009 00:00

Dan Brown’ın son romanı Kayıp Sembol’ün Türkçesi 10 Aralık’ta çıkıyor. Ünlü yazar hem kitabının yayını hem de yayıncısı Altın Kitaplar’ın 50’nci yılı nedeniyle vereceği yemeğe katılmak için Türkiye’ye geliyor.

Haberin Devamı

Yemek Four Sesasons Bosphorus Oteli’nde. Garip bir rastlantı, Kayıp Sembol’de Kartal Soğanlık F Tipi’nde işlenen cinayette öldürülen gencin cesedi de Boğaz’a atılıyor. Ünlü yazar şimdi ceset attırdığı Boğaz kenarında yemek yiyecek.

Haberi bütün kültür sanatçıları atlatarak Ertuğrul Özkök verdi. Da Vinci Şifresi’nin yazarı, şu an dünyanın en çok satan romancısı Dan Brown Türkiye’ye geliyor. Bu haberiyle kendisine neden Genel Yayın Muhabiri dediğini de bir kez daha göstermiş oldu.
Bana da haber takibi yapmak kaldı bu durumda.
İşte Dan Brown’ın Türkiye seyahatinin ayrıntıları.
Dan Brown kitaplarının yayıncısı Altın Kitaplar bu yıl 50’nci yaşını kutluyor. Da Vinci Şifresi’nin bütün dünya ile Türkiye’de de best seller olmasından beri ünlü yazarı davet ediyorlardı Türkiye’ye.
Brown’ın bu daveti şimdi kabul etmesinin hikâyesi ise şöyle.
İLK BASKI 150 BİN
Kitabın İtalyanca editörü bu yıl Kayıp Sembol’ün yayınlanmasından sonra emekliye ayrılıyormuş. İtalyan yayıncı bu nedenle bir veda yemeği düzenlemiş ve Dan Brown’ı bu yemeğe davet etmiş. Milano’daki yemeğe katılmayı kabul eden Dan Brown, İtalya’ya kadar gelmişken Altın Kitaplar’ın davetine de evet demiş.
Gelelim Altın Kitaplar’ın 50’nci yıl yemeğine.
Dan Brown’ın onur konuğu olarak ağırlanacağı bu yemek 9 Aralık tarihinde Four Seasons Bosphorus Oteli’nde yenecek.
Ve Dan Brown yeni kitabı Kayıp Sembol’ün Türkçe baskısını ilk kez burada eline alacak.
Yemeğe yaklaşık 250 kişi davet edilecekmiş. Davetlilerin çoğunluğunu Altın Kitaplar’ın bugüne gelişinde katkısı olmuş yazarlar, çevirmenler ve diğer çalışanlar oluşturuyor. Tabii işin protokol kısmı da var. Daha netleşmemekle beraber Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da yemeğe davet edilecekmiş. Bir de basın dünyasının önde gelen isimleri.
Ertesi gün, yani ayın 10’unda da bir basın toplantısıyla Türk medyasının karşısına çıkacak olan ünlü yazar aynı gece bir televizyon kanalının canlı yayınına katılacakmış.
TÜRKİYE’Yİ KOMŞUSUNDAN ÖĞRENMİŞ
Bu arada Amerikan Konsolosluğu da Dan Brown’ın gelişi şerefine bir kokteyl düzenleyecekmiş.
Kayıp Sembol ise ayın 10’unda Türk okuruyla buluşmuş olacak. Kitabın ilk baskısı 150 bin adet yapılıyor.
Bu ziyaret Dan Brown’ın Türkiye’ye ilk gelişi. Peki daha önce hiç Türkiye’de bulunmamış olan bir yazar nasıl oluyor da Kayıp Sembol’ün önemli düğümlerinden birini Kartal Soğanlık F tipi Cezaevi’nde atıyor?
Hunharca bir cinayet işleniyor cezaevinde ve ceset Boğaz’ın sularına atılıyor.
Hadi Boğaz’ı coğrafya dersinde ve gezi kitaplarından okumuş olsun da Kartal F Tipi’ni nereden bilecek?
Türkiye ile ilgili bu ayrıntıları Amerika’daki kapı komşusundan almış Dan Brown. Daha önce Türkiye’de de bulunmuş olan bir hariciyeciyle komşuymuş çünkü.
Hayat ne kadar garip değil mi?
Kayıp Sembol’de Masonluğun en üst seviyesinde, kendine Mal’akh diyen romanın kötü kahramanı bütün Masonların lideri Üstad-ı Azam Solomon’un parasının peşine düşüyor.
Fakat parayı elde edebilmesi için Solomon’un oğlunun ortadan kalkması gerekli.
İşte Mal’akh’ın yolu burada Türkiye’ye düşüyor.
Çünkü Solomon’un oğlu Türkiye’ye girişinde kokainle yakalanıp Kartal Soğanlık F Tipi Cezaevi’ne konmuştur. Ve Mal’akh’ın eli buraya kadar uzanır ve orada öldürülür. Bir süre sonra cezaevinin müdürü de gizemli bir şekilde ortadan yok olur. Anlaşılır ki ölümle ilgili bağlantılar anlaşılmasın diye de o da Boğaz’ın dibini boylamıştır.
Dan Brown’ın kitabı yazarken aklının ucundan geçmiş midir acaba, cinayet işlettirip cesedi attırdığı Boğaz’ın mavi sularının kenarında bir akşam yemeği yiyeceği...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!