Rolü alır almaz Beyaz Saray’ı aradım

Güncelleme Tarihi:

Rolü alır almaz Beyaz Saray’ı aradım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2013 09:45

Ülkemizde Fox Crime kanalında yayınlanan Amerika’nın bol ödüllü dizisi “Homeland”, üçüncü sezonunda seyircisine bir sürpriz yaptı; CIA çalışanları arasına Müslüman ve başörtülü bir kadını dahil etti. Fara Sherazi isimli bu karakteri, onu canlandıran İran kökenli oyuncu Nazanin Boniadi ile konuştuk.

Haberin Devamı

Diziye üçüncü sezonda katıldınız. Sizden canlandırdığınız karakter hakkında bilgi alabilir miyiz?
- Dizideki adım Fara Sherazi. İran kökenliyim. CIA analistlerinden biriyim. Hikâyeye, yapılması gereken bir araştırmayla dahil oluyorum.

Fara, Mandy Pattinkin’in oynadığı Saul karakteri ile çalışıyor, değil mi?
- Evet. Saul, Fara’nın mentörü. Fara ona büyük saygı duyuyor. Gerçi ilk başlarda Saul, Fara’ya karşı tepkili ama zamanla araları düzeliyor.

Fara, Müslüman ve tesettürlü bir kadın. Bu durum CIA’e sorun oluyor mu?
- İran kökenli ve Müslüman olduğu için önceleri Fara’dan şüphe ediyorlar. Fara gerçekten iki taraflı mı oynuyor, yoksa hiçbir kötülüğü yok mu, bunları dizinin ilerleyen bölümlerinde göreceğiz.

Rol için özel bir hazırlık yaptınız mı?
- Bu karakteri oynayacağımı öğrendiğimde ilk işim, Beyaz Saray’da çalışan bir arkadaşımı aramak oldu. Hem Müslüman hem de başörtülü kişilerin CIA’de nasıl var olduklarını, motivasyonlarının ne olduğunu öğrenmek istedim. Müslüman bir göçmenin neden CIA’e katılmak istediğini bilmek istiyordum. Gerçekten de ülkesini seviyor ve orada barışçıl bir ortamda yaşamak istiyorlar. Birçok Müslüman, bunun terörist hareketlerle ellerinden alınmaya çalışıldığını düşünüyor.
Fara’nın ardındaki motivasyon da bu.

Gerçekte de İran kökenli olmanız, bu rolü oynamanızda bir etken mi?
- Belki de...

Farsça konuşabiliyor musunuz?
- Evet, konuşabiliyorum. Dizide de Fars aksanıyla İngilizce konuşuyorum.

Amerika’ya ne zaman yerleştiniz?
- Ben İran’da dünyaya geldikten 20 gün sonra, ailem devrim nedeniyle Londra’ya yerleşti. Amerika’ya ise 14 yıl önce geldim.

EKİBE KATILDIĞIMI DOĞUM GÜNÜMDE ÖĞRENDİM
Sezonun tüm bölümlerinde oynayacak mısınız?

- Ara ara yer alacağımı biliyorum.

“Homeland”de yer alacağınızı ne zaman öğrendiniz?
- Cannes’da oteldeydim. Önce menajerimden bir mail geldi, sonra da telefon. Her ne kadar ajansıma “Bir süre görüşme yapmak ya da dizilerin pilot bölüm çekimlerinde yer almak istemiyorum” desem de o telefondan sonra resmen yerimde zıpladım. (Gülüyor) Menajerim de “Biliyorum bir şey yapmak istemiyordun ama iş ‘Homeland’ olunca aramak istedim” dedi, “Tabii arayacaksın” dedim. Cannes’da işimi kısa kesip hemen New York’a geçtim. Dört gün New York’taydım, seçmeler o zaman yapıldı. Doğum günümde de dizi ekibine katıldığımı öğrendim, mutluluktan havalara uçtum. Beni görenler “Bu kız niye böyle davranıyor” diye merak etmiş. “Homeland’de oynayacağım” deyince nedenini anladılar. Hepsi de diziyi seviyormuş, onlar da çok mutlu oldu.

Seçmelere çağrılmadan önce de diziyi takip ediyor muydunuz?
- Tabii ki. O yüzden bana bu dizide olmak hayal gibi geliyordu.

Sizce dizi neden bu kadar sevildi?
- Dizide gerçeklerden yola çıkılıyor ve özenle çalışılıyor. Bu kadar sevilmesindeki en önemli neden bu bence.

Sette sizi nasıl karşıladılar?
- Herkes çok iyi karşıladı. Bu ekip, tüm ödülleri almakta gerçekten haklı!

Dizide favori karakteriniz var mı?
- Var; Mandy Patinkin’in oynadığı Saul karakteri. Bence o, dizinin pusulası. Etrafta olan biteni tek noktada kesiştiren bir karakter.

Haberin Devamı

EDWARD SNOWDEN BENCE SUÇLU DEĞİL
Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) gizli belgelerini basına sızdırdıktan sonra Rusya’ya iltica eden eski CIA ajanı Edward Snowden hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce suçlu mu?

- İnsan hakları ihlal edilirken görevini mi yapmalı, yoksa insanlara haber mi vermeli... Benim kişisel fikrim, suçlu olmadığı yönünde. Karanlıkta kalan bazı şeyleri aydınlatmak istemesinden dolayı suçlu olduğunu düşünmüyorum. Bence bu bilgiyi insanlar bilmeliydi.

Dizide o da konu edilecek mi?
- Bunu söyleyemem.

Haberin Devamı

Yeni dizi
Matt Damon, önceki gün Los Angeles’ta kızı Stella ve eşi Luciana ile görüntülendi. Ünlü aktör, yapımcılığını üstlendiği “More Time With Family” dizisinin yakında seyirciyle buluşacağını söyledi. Ben Affleck’in de yapımcısı olduğu diziye CBS kanalı talip.

Kask arabası
Channing Tatum, yeni filmi “22 Jump Street”in çekimlerine devam ediyor. Ünlü oyuncu, önceki gün kask şeklindeki bir aracın sürücü koltuğunda kamera karşısına geçti. New Orleans’taki Tulane Üniversitesi’nin kampüsünde yapılan çekimlerde Tatum’a Jonah Hill de eşlik etti.

En büyük hatası: Gölge
Katie Holmes, New York’ta görüntülendi. Taksi beklerken objektife yansıyan 34 yaşındaki oyuncu, ıslak saçlarıyla dikkat çekti. Ünlü oyuncu, geçtiğimiz günlerde Huffington Post’a verdiği röportajda da saçlarından bahsetmiş, en büyük güzellik hatasının saçına gölge yaptırmak olduğunu söylemişti: “Popüler olmadan önce saça gölge yapılmasını onaylıyordum. Bir iş için de saçlarıma gölge yaptırmıştım. Sonra yeniden boyamak yerine öyle uzamasına izin verdim. Berbat görünüyordum ama o zamanlar bunu umursamıyordum. Şimdi eski fotoğraflarıma bakınca, aklımdan ne geçiyormuş acaba diyorum.”

Haberin Devamı

Parti zamanı
Katy Perry, erkek arkadaşı John Mayer ile “Saturday Night Live” programına konuk oldu. Bruce Willis’in sunduğu programda iki yeni şarkısını seslendiren ünlü yıldız, programın after party’sine de Mayer’le katıldı. Aşıklar, New York’taki Heartland Brewery’de düzenlenen partide geç saatlere dek eğlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!